В міському парку демонтували пам’ятник безголового Пушкіна

В міському парку демонтували пам’ятник безголового Пушкіна
  • У вівторок, 20 червня, козятинчани стали свідками демонтажу постамента, на якому колись було погруддя Пушкіна.
  •  П’ятеро дужих хлопців справилися з ним за лічені години.
  • Впоралися б раніше, та з колоною довелось трохи пововтузитися

Купи цегли вперемішку з побитими мармуровими плитами робітники огородили червоно-білою стрічкою та й пішли займатися іншими справами.

Ми вирішили зробити невелике опитування серед наших земляків різних вікових категорій. Питання всім ставили одне: «Чи потрібно було постамент демонтувати та що має бути на цьому місці?» 

Відео дня

За те, що постамент треба було залишити, висловилися лише двоє з 53-х опитаних. Решта козятинчан розділилися: 17 відповіли, що треба поставити пам’ятник хлопцям, які віддали своє життя за Україну. Інші 17 мали думку, що пам’ятник захисникам України ставити потрібно, але не в зоні відпочинку. Як варіант називали площу нашого міста. Ще 17 вважають, що тут варто встановити пам'ятник письменнику, 13 із них висловились за пам’ятник Тарасу Шевченку, троє дівчаток - Даша, Софія та Маргарита - сказали, що вони «за» будь-якого українського письменника і один чоловік сказав, що поставив би бюст Івана Франка. 

Чотирнадцять людей, при цьому всі панянки висловились, що коли була б їхня воля, вони поставили б на тому місці фонтан. Двоє чоловіків і одна жінка сказали, що над цим ще не замислювались.

Чоловіки Анатолій і Володимир висловилися, що постамент можна було залишити.

— Коли підлітки бюст Пушкіна зняли, потрібно було поставити бюст Тараса Шевченка, — казали чоловіки. — А так дочекалися, що діти наверх вилазили та плити біля підніжжя забирали. Коли б на постаменті стояв чийсь бюст, то пам’ятник не був у занепаді, а в такому вигляді, як він був, то краще демонтувати.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (27)
  • Надія Кравчук

    Добре зробили,давно пора,а ось хто проти хай добре прочитає його всю писанину,і зрозуміє від нам як собаці п'ята нога.А на місце нього нашого генія  Шевченка це моя думка.
  • Юлия Клёц

    На площади дыра от постамента зияла годами. Вопрос. А почему 5 молодцев ушли? Что мешало после часового демонтажа убрать строительеый мусор? Где    "Чисте мiсто"?
  • Dimitro Prykhoda

    А чому Козятин не хоче демонтувати мера міста,на мою думку там набагато більше шкоди для суспільства ніж від безголового Пушкіна???
  • Люси Тим

    Просторіше буде у сквері🫶

keyboard_arrow_up