Пацієнтам терцентру дали відпочити, білі сітки — відповідальна робота

Пацієнтам терцентру дали відпочити, білі сітки — відповідальна робота
  • Допомога армії. У міському терцентрі перед різдвяно-новорічними святами ми часті гості.
  • Кожного разу для пацієнтів центру соціального обслуговування тут проводять майстер-класи. Нині тут плетуть маскувальні сітки.

В актовому залі терцентру його працівники облаштували цех з виготовлення продукції для наших захисників. Ближче до вікон поставили рами для плетіння маскувальних сіток. Ближче до сцени — столики нарізання стрічок. Від входу — ящики з окопними свічками. Не всі ящики зі свічками вже наповнені та волонтерки терцентру кажуть, що з поставленим завданням впораються вчасно.

Шестеро жінок плетуть маскувальну сітку. Запитуємо у головної рукодільниці Лариси Казмірчук, чи важка це справа. 

Відео дня

— Справа не важка, але дуже відповідальна. Не можна робити довгих прямих ліній. Це впадає в очі. Краще робити змійку. Коли смужка закінчується, то її кінчик теж зав’язуємо на вузлик. Дуже важливо, щоб стрічки змійкою лягали щільно і у стрічках було якнайменше масивних вузлів. Адже через них сітка виходить важкою, особливо, якщо тканина намокне, —  каже рукодільниця.

— Раніше ви плели сітки із стрічок кольору хакі, а тепер білі. Це замовлення від наших захисників чи ваше особисте раціоналізаторство?

— Ні, ми працюємо на замовлення військових, що вони замовляють через волонтерів — те ми й виконуємо. На фронтах сходу України сніг і потрібні білі маскувальні сітки. Щоправда зараз відлига, а через пару днів знов може засніжити. Треба, щоб у наших захисників були маскувальні сітки декількох видів: для техніки, для окопів і бліндажів.

— Скільки жінок волонтерів працює у терцентрі?

— У повному складі жіноча частина ради ветеранів, плюс наші працівниці і добрі знайомі терцентру. Десь 6-8 жінок виходять кожного дня. Приходять всі, у кого є вільний час.

— А молодь до вас заходить?

— Тільки ті, хто приходить до нас з мамою чи бабусею.

— Скільки у вас може працювати людей?

— Не більше 20, якщо буде більше, будемо заважати одне одному. Тільки хто мав можливість і час прийти до нас, вони вже з нами. Часто нам допомагають пацієнти терцентру. В білій сітці є свої тонкощі і ми їм дали відпочити, а хто вже зовсім не може без роботи, то нарізають для сіток стрічки.

— Матеріалу для допомоги військовим у вас вистачає?

— Без роботи не сидимо, але якщо хтось тканину чи віск принесе, то зайвим не буде. Що люди принесуть — з того наші майстрині відправлять допомогу нашим захисникам. 

ВРІЗ: Треба, щоб у наших захисників були маскувальні сітки різних кольорів і декількох видів: для техніки, для окопів і бліндажів

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up