ТОП-5 українських документальних фільмів

ТОП-5 українських документальних фільмів
  • Ми підготували для вас п'ять документальних фільмів, які допоможуть вам глибше пізнати свою країну.
  • Ці стрічки розповідають про мову, національну ідентичність, вишиванки, стародавні традиції та колективні події, що залишили свій слід у нашій пам'яті.

Весільний спадок

Останній у нашому списку — фільм про весільні звичаї та обряди з різних куточків України. Стрічка створена у 2020-му режисером виступив Олексій Гуз.

Як читаємо в описі фільму, завдяки цій картині глядач зануриться у світ багатої, яскравої та різноманітної весільної культури 8 областей країни: Київської, Черкаської, Чернігівської, Івано-Франківської, Закарпатської, Харківської, Рівненської та Чернівецької.

Відео дня
v class="video-block">

Таємниці великих українців

Це цілий цикл документальних стрічок. Кожна тривалістю близько години. Є вісім епізодів, у яких розповідається про життя восьми важливих історичних постатей в історії України. 

Документалки виробництва «1+1 Продакшн» за підтримки Міністерства культури України. Ведучий стрічок Акім Галімов.

Спадок нації

Це перший повнометражний документальний фільм про вишиті сорочки. Стрічка створена у 2016. Режисер-постановник — Олександр Ткачук. У документалці розповідається про нашу спадщину — вишиті сорочки, які є й духовним символом українського народу. 

У фільмі ви побачите реальні історії людей для яких вишиванка — це значно більше, ніж одяг. Вишита сорочка певною мірою змінила життя героїв стрічки. А також у фільмі ви дізнаєтеся про розмаїті орнаменти, техніки вишивки та регіони їх побутування.

Хто ми? Психоаналіз українців

Це документальний фільм, режисером якого є Олександр Ткачук. У ньому ви дізнаєтеся про колективні психотравми нашого народу. У стрічці шукають відповіді на питання: як їх позбутись та стати успішною нацією. 

Соловей співає. Доки голос має

Документальна стрічка про українську мову. Фільм руйнує міфи про мову, які особливо сильно активізувалися після 2014. Стрічка доводить з аргументами просту істину: мова має значення. Мова на часі. Без української мови немає України. 

Якщо вам цікаво дізнатися більше про мовне питання в нашій країні, то ця документалка для вас. 

 

Читайте також:

У Глухівцях відбудеться День Донора. Здаватимуть кров для бійців ЗСУ

Здоров’я на вашому городі і в садку

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up