Дітям скучно вдома і вони біжать до клубу

Дітям скучно вдома і вони біжать до клубу
  • На заняття гуртка декоративно-прикладного мистецтва, що функціонує в будинку культури села Козятин ми потрапили випадково.
  • Тут працює два гуртки: декоративно-прикладного мистецтва та художній.
  • Веде їх директор будинку культури Наталія Горецька.

— Ми не тільки добре малюємо чи робимо гарні вироби. Серед наших гуртківців є й співочі таланти, які раніше брали участь у святкових концертах. Зараз війна і діти співають патріотичних пісень, — розповідає керівник гуртків, — За роки ,що я працюю в будинку культури, через наші гуртки пройшли 65 дітей. Хто випустився і поїхав на навчання в Київ, хто виїхав з батьками за кордон…  Зараз у нас в двох гуртках займається 15 дітей. Коли збираються всі, то навіть трохи шумно. Тільки головне, що діти мають чим зайнятися коли їм, як кажуть вони самі, скучно вдома. Зараз в основному, я працюю з дітками 8-го класу гімназії № 9 плюс приходять діти, які проживають в селі Козятині і Іванківцях, але навчаються в інших школах, — сказала Наталія Горецька, а восьмикласниця Вікторія перерахувала всіх гуртківців по іменам. Ми попросили Вікторію розповісти, чим займаються в гуртку декоративно-прикладного мистецтва.

— Зараз ми виготовляємо пляшки з декором. Спочатку ми розводимо розчин з цементу і опускаємо у суміш шкарпетку. Потім у неї вставляємо пляшку. Щоб виробу надати красивого вигляду, шийку пляшки обмотуємо шнурівкою. Коли шкарпетка на пляшці затверділа — розмальвуємо її акриловою фарбою. Ми вже зробили 50 дуже красивих пляшок.

Відео дня

— А чим ви ще займаєтесь?

— Танцюємо, співаємо, обмінюємося досвідом в приготуванні кави, — відповідає дівчина.

— Дітей підтримує в художній самодіяльності артистка з досвідом, 75-річна Фросина Лукашук. Гуморески їм розповідає, вона кожен день з ними, — каже керівник гуртківців

Запитали ми у пані Фросини звідки у неї талант артистки?

— Це при покійному Геннадію Дубенкову в кожній організації була група художньої самодіяльності. Я мала добрий голос, була вокалісткою і в хорі співала, а гуморески і досі розповідаю.

— А нам яку розповісте?

— Розповім, як молода дружина Матвія на море зібралася і почала читати, 

Гарна гумореска і виконання непогане. Шкода, що таких, як був Дубенков у нас багато не має. 

Гуртківці дістали коробку з розписаними пасхальним яйцями. Хочуть на цей Великдень роботи ще кращими зробити. А щоб не було повторень вирішили подивитися на минулорічні. Перед кожною важливою роботою вони завжди п’ють хто каву, а хто чай.

Гурківці зібралися біля столу, а ми пішли займатися своїми справами.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up