Зупинились, але не всі. У Козятині поліцейські провели акцію «Хвилина мовчання»

Зупинились, але не всі. У Козятині поліцейські провели акцію «Хвилина мовчання»
  • Вшанувати пам’ять. У Козятині поліцейські офіцери громад, спільно з ювенальною та патрульною поліцією, рівно о 9 годині вшанували загиблих, зупинивши рух автомобілів.
  • В гучномовець оголосили загальнонаціональну хвилину мовчання.
  • Як на це реагували козятинчани — у нашому репортажі

Щоранку рівно о 9 годині у Козятині, як і в інших містах України оголошують загальнонаціональну хвилину мовчання. Таким чином вшановують пам’ять усіх тих, хто загинув внаслідок збройної агресії росії. Звуки метронома зупиняють місто на хвилину і в цей час містяни згадують полеглих на війні військових та цивільних людей, життя яких забрала збройна агресія проти України. Але зупиняються далеко не всі. І сьогодні, 1 лютого козятинські поліцейські провели акцію« Хвилина мовчання».

На перехрестях у різних районах міста, також у селі Козятині, перекрили рух автівок. В гучномовець оголосили хвилину мовчання. Після цього зазвучав гімн України. Таким чином нагадали мешканцям про вшанування всіх, хто віддав своє життя у російсько-українській війні. Ми були присутні в одному з багатолюдних місць Козятина — перехресті вулиці Січових Стрільців та Грушевського.

Таку акцію у Козятині провели вперше за майже два роки війни і реакції козятинчан були різні. Деякі перехожі зупинялись і завмирали під звуки метронома. Деякі продовжували йти по своїх справах і навіть не звертали уваги на те, що відбувається. Були й такі, серед водіїв, що незважаючи на те, що на перехресті стояла автівка поліцейських, а біля неї самі ж правоохоронці та працівники ТЦК, все ж намагались проїхати далі…

 

 

— Для цієї акції задіяли поліцейських офіцерів громади, це їхня ініціатива власне, — розповідає заступник начальника козятинського відділення поліції, начальник сектору взаємодії з громадою Євген Трайдакало. — Спільно з працівниками ювенальної превенції та сектору реагування патрульної поліції. Доєдналися і співробітники територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Вже майже два роки повномасштабного вторгнення, а деяким людям важко о 9.00 навіть зупинитись. Це така проблема не тільки в нашому місті, а й в багатьох регіонах країни. Родинам загиблих, військовослужбовцям, як наразі захищають нас на полі бою, їм неприємно таке бачити. І ми хочемо трохи виправити цю ситуацію.

Після того, як хвилина мовчання закінчилася і поліцейські відновили автомобільний рух, ми поспілкувалися з очевидцями і запитали думку людей. Більшість з опитаних позитивно відгукнулися і додали: «Це дуже правильно, маємо пам’ятати і не забувати, що в країні війна і вшанувати всіх полеглих у ній».

Загалом слід додати, що у багатьох містах, до прикладу у Вінниці, під час оголошення загальнонаціональної хвилини мовчання, зупиняється громадський транспорт.  Таке рішення ухвалили ще влітку минулого року. Все відбувається з дотриманням усіх правил дорожнього руху. Як повідомляє Вінницька влада, для цього розробили  інструкцію для водіїв щодо порядку зупинки громадського транспорту під час хвилини мовчання, враховуючи рух на підйомах, перехрестях та інших місцях. В нас же ж такого рішення наразі не має.

Що стосується подібних акцій, ініційованих поліцією, їх планують попередньо проводити один раз на місяць. Адже вкрай важливо приділити бодай хвилину для вшанування пам’яті усіх жертв цієї війни.

Реакції під відео в нашому Інстаграм


 

Довідково 

Президент України Володимир Зеленський 16 березня підписав указ про загальнонаціональну хвилину мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії Росії проти України. Хвилина мовчання з того часу проводиться щодня о 9:00.

«З метою вшанування світлої пам'яті, громадянської відваги і самовідданості, сили духу, стійкості та героїчного подвигу воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, мирних громадян, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України, постановляю: започаткувати проведення щоденно о 9 годині 00 хвилин загальнонаціональної хвилини мовчання за співвітчизниками, загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації проти України, яку оголошувати у всіх засобах масової інформації незалежно від форми власності» — йдеться у документі.

Читайте також:

Мера Козятина виключили з партії Гройсмана і хочуть відкликати з посади за народною ініціативою

Що вирішив суд у справі екссекретаря міської ради

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (17)
  • Галина Трушевская

    Багато пишуть що люди не зупинилися ,зупинилися всі навіть мами з малими дітьми зупинялися і розповідали дітям чому зупинилися,дуже боляче було чути і бачити як всі стояли зі с лезами на очах!
  • Elias Radko

    Клоунада і тупа показуха.
  • Екатерина Коваль

    Олена Борчаківська Нажаль не праві тут Ви, в нашій громаді не вшановують пам'ять Герою так як це має бути, Ви були на прощанні з Героєм 28.01.2024 року? Якщо так то мабуть бачили що на площі зібралося всього пару десятків мешканців громади яка є багато тисячною, і не влада в цьому вина як у нас багато хто любить так говорити, а самі люди бо в кожного справи які на їхню думку важливіші за вшанування Героя.
  • Алена Венжик

    Згодна. Це потрібно робити доти, поки усвідомлять, завдяки кому і якою ціною, мають можливість вранці йти по вулиці, спати уночі вдома.... Хвилиною мовчання виявити повагу до всіх загиблих на цій війні. Сьогодні іх це не стосується, бо в них повноцінні сім'ї, а в країні десятки тисяч знищених сімей. ...  Цією хвилиною мовчання проявіть ПОВАГУ І ШАНУ!!!

keyboard_arrow_up