Знищили 10 ракет та майже півтисячі росіян. Ранкові зведення від Генштабу ЗСУ та наслідки атаки на столицю

Знищили 10 ракет та майже півтисячі росіян. Ранкові зведення від Генштабу ЗСУ та наслідки атаки на столицю
  • Сьогодні, 1 червня близько 02.45 год російські  окупанти продовжили серію атак на столицю України – місто Київ.
  • Знову противник підступно атакує балістичними та крилатими ракетами наземного базування з ОТРК «Іскандер». Тож часу на те, щоб сховатися в укриття, не так багато.

Як йдеться на сторінці Командування Повітряних Сил ЗСУ , загалом окупанти випустили 10 балістичних та крилатих ракет типу «Іскандер» з північного напрямку – Брянська область рф.

Сили та засоби протиповітряної оборони Повітряних Сил ЗС України усі 10 знищили: сім балістичних ракет «Іскандер-М» та три крилаті ракети «Іскандер-К».

Відео дня

Атака на столицю

Вночі першого червня росіяни запустили 10 ракет «Іскандер» по об’єктах цивільної та критичної інфраструктури Київщини. Всі ракети було збито, однак обстріл спричинив руйнування на лівому березі Києва, три людини загинуло.

За уточненою інформацією поліції, у Деснянському районі загинули дев’ятирічна дівчинка з матір’ю та ще одна жінка. 10 осіб травмовано, серед них також є дитина.

У житловому будинку вибуховою хвилею зірвало балкон, вибиті вікна та двері. Уламки впали на дитячу поліклініку, вибито вікна та двері у двох школах та дитсадку, також пошкоджено дільничний пункт поліції.

Місцеві мешканці розповіли Суспільному, що уламки впали за десять хвилин після оголошення повітряної тривоги. Ярослав, чоловік однієї з загиблих, сказав, що дружина прямувала до укриття з дитиною, але те було зачинене. За його словами, багато жінок і дітей довго стукали у двері, але їм не відчинили. Чоловік вирішив оббігти будівлю з іншого боку, щоб розбудити охоронця. У цей час прилетіли уламки, і його дружина загинула. З дитиною Ярослава все гаразд.

Міський голова Віталій Кличко повідомив, що до поліклініки в Деснянському районі виїхали фахівці департаменту муніципальної безпеки і на місці зʼясовують, чому не було доступу до укриття. 

У Києві скасували всі заходи, заплановані до Дня захисту дітей, що відзначається сьогодні.

Тим часом у Генеральному штабі ЗСУ повідомили загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 01.06.23

Читайте також:

Просять присвоїти (посмертно) звання Героя України Артему Москалю. Петиція

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up