Працьовитий, активний, надійний — таким був Герой Микола Білилівський. Церемонія прощання

Працьовитий, активний, надійний — таким був Герой Микола Білилівський. Церемонія прощання
  • Сьогодні, 2 квітня Самгородоцька громада попрощалася з патріотом, відважним воїном, Героєм — Миколою Білилівським.
  • Героя поховали із військовими почестями у рідному Сошанську на Алеї Слави.

Про Героя

Микола Білилівський народився 3 січня 1966 року в дружній, багатодітній сім’ї Едуарда Даниловича та Марії Олексіївни Білилівських у селі Сошанське. Дитинство та юнацькі роки проживав у рідному селі. Навчався у Сошанській середній школі, згодом у Зозулинецькій загальноосвітній школі. Вступив на навчання до Вінницького авіаційного училища, після закінчення якого почав працювати за фахом. З 1983 по 1986 роки проходив строкову військову службу. У 1988 році одружився. Разом із коханою дружиною Тетяною виховали сина Віталія. З 1998 по 2022 роки працював зварювальником у СТОВ «Хлібороб» с. Зозулинці. 25 серпня 2022 року одним із перших став на захист Батьківщини. Разом зі своїми побратимами воював із ворогом у найзапекліших боях на Донецькому напрямку.

Відео дня
Мужньо виконуючи військовий обов’язок в бою за Україну, за її свободу та незалежність, загинув 28 березня 2024 року в районі населеного пункту Іванівське Донецької області.

— Завжди працьовитий, активний та надійний — таким був Микола Едуардович. — Наш народ переживає найтрагічніші сторінки своєї історії. Серце крається від жалю за всіх загиблих у цій кривавій та лютій війні. Болить душа за мужніх Героїв, які віддають найцінніше – своє життя – для того, щоб ми з вами могли жити, — йдеться на сторінці Самгородок Наш

Віддати шану мужньому захиснику України прийшли близькі, друзі, знайомі та вдячні земляки.

В храмі села Сошанське відбулось заупокійне богослужіння, яке очолили священники Вінницько-Барської єпархії Православної Церкви України. На кладовищі пройшов мітинг-реквієм

Героя поховали із військовими почестями у с. Сошанське на Алеї Слави. На його честь прозвучав військовий салют, а тіло віддали землі під звуки Державного Гімну України.

Вічна пам’ять Герою, співчуття рідним і близьким

Читайте:

Вручили державні нагороди родинам загиблих військових Козятинської громади

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (9)
  • Ксения Апремская

    Вічна і світла пам’ять Герою 🙏🙏🙏
  • Валентина Шуляк

    Вічна пам'ять, Царство небесне
  • Олена Фомичева

    Вічна пам'ять Герою
  • Марина Стеценко-Ясинская

    Вічна пам’ять Герою

keyboard_arrow_up