Загинув в районі Курдюмівки: сьогодні рік, як ми втратити Героя Олексія Білика

Загинув в районі Курдюмівки: сьогодні рік, як ми втратити Героя Олексія Білика
  • Ми пам’ятаємо… Сьогодні, 8 листопада минає рік з дня загибелі 32-річного Олексія Білика — Героя з Самгородоцької громади

Про Героя

Народився Олексій Білик 29 березня 1990 року в селі Йосипівка, де проживав, навчався та успішно закінчив школу. Після закінчення строкової служби у м.Хмельницький, переїхав до столиці, де одружився та ростив маленьку донечку.

Підписавши контракт у 2016 році, пішов служити до Національної гвардії України, до 3018 частини — бригади швидкого реагування у м.Києві звідки згодом вирушив на перше бойове завдання на Схід.

Після повномасштабного вторгнення знову став на захист цілісності та суверенітету рідної Батьківщини. Олексій брав участь в обороні Рубіжного, Лисичанську, Сєверодонецька та звільненні Лиману.

Відео дня

Під час чергового завдання 8 листопада в районі Курдюмівки Бахмутського району Донецької області, внаслідок дій ворога отримав поранення несумісне із життям.

Віддати шану мужньому захиснику України прийшли близькі, друзі, знайомі, бойові побратими, та вдячні земляки. В останню путь 15 листопада Героя провели, встеливши квітами дорогу від будинку, де проживали батьки, до храму Святих апостолів Петра та Павла, де відбулось заупокійне богослужіння за українським воїном та прощання з загиблим, до місця вічного спокою. Поховали мужнього воїна на місцевому кладовищі.  

Білик Олексій Миколайович нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня та відзнакою Міністерства внутрішніх справ України «Вогнепальна зброя».

Читайте:

Минув рік як ми втратили воїна-земляка Володимира Левчука 

Світлини уже 54 Героїв: оновили дошку пам’яті

За рік війни Козятинщина втратила більше 60 Героїв. Згадаймо тих, хто загинув за нас

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Марина Волынец

    Вічна пам'ять герою України низький уклін!
  • Наталия Рудик

    Вічна і Світла Пам'ять Герою України!
  • Татьяна Макогон

    ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ!

keyboard_arrow_up