Як Козятин готується до можливого блекауту

Як Козятин готується до можливого блекауту
  • Днями в одному зі своїх відеозвернень міський голова повідомила, що у Козятині облаштують «Пункти незламності» на випадок екстреної ситуації, якщо світло вимкнуть на декілька діб.
  • Вони будуть забезпечені теплопостачанням, електрикою, гарячою водою та доступом до Інтернету.
  • Таких пунктів у місті має бути три. Ми завітали до кожного з них і перевірили, чи вони готові

По всій території України готують «Пункти незламності», які прийматимуть людей у разі аварійного відключення світла більш ніж на 24 години. Такі безкоштовні пункти тимчасового перебування матимуть доступ до електроенергії, води та інтернету. Уже розробили інтерактивну мапу, де вказані адреси «Пунктів незламності» у різних населених пунктах. Знайти цю карту можна за посиланням.

Міський голова Тетяна Єрмолаєва у своєму відеозверненні повідомила, що такі «Пункти незламності» у Козятині будуть облаштовувати в трьох місцях: у медичному закладі, закладі соціального спрямування та в одному з ліцеїв міста. Вони позначені на інтерактивній мапі, про яку ми писали вище.

Перше місце, куди ми завітали — заклад соціального спрямування. У випадку екстреної ситуації, якщо світла не буде довше ніж 24 години, цей «Пункт незламності» орієнтуватиметься здебільшого на людей похилого віку. Директорка Ольга Дацюк проводить нас до актової зали. Саме тут розміщуватимуть людей, якщо їм доведеться перебувати у пункті не декілька годин, а значно довший проміжок часу. В такому разі стільчики з актової зали винесуть, натомість у приміщенні обладнають спальні місця.

Відео дня

— Тут ми вже приготували матраци, ковдри, подушки, — показує Ольга Дацюк, директорка закладу. — У ящику в нас складений посуд, є подовжувач, щоб можна було підключити і зарядити мобільний телефон. Також у нас є електрочайники і дві мікрохвильові печі, тому буде можливість підігріти їжу чи щось приготувати нашвидкоруч.

Далі ми попрямували до навчального закладу. Директора на місці не застали, тому поспілкувалися із заступником. Тут «Пункт незламності» поки не готовий. Як пояснила нам заступник, розпорядчі документи стосовно того, що «Пункт незламності» має бути на базі навчального закладу, отримали тільки у вівторок. Щойно закуплять обладнання і визначаться із напрямком роботи, почнуть облаштовувати сам пункт. Хоча, за словами заступника директора, минулого тижня було вже декілька випадків, коли люди приходили до навчального закладу, щоб зарядити мобільні телефони. Це було у ті дні, коли світло вимикали на довгий проміжок часу.

Натомість у медичному закладі «Пункт незламності» вже облаштували.

— Наш пункт буде орієнтуватися в основному на матерів із маленькими дітьми, — розповідає Оксана Забазнова, тимчасово виконуюча обов’язки директора. — Для цього ми виділили повноцінну палату. Вона тепла, там стоїть п’ять широких функціональних ліжок. Також там є чайник, мінімальний набір печива та чаю. Інших осіб без дітей, у яких буде потреба погрітися, зарядити мобільний телефон і скористатися інтернетом, ми будемо розміщувати у вестибюлі. Там стоятимуть лавки, люди зможуть там перебувати. Медична допомога гарантована цілодобово.

 

Читайте також:

Ракетний обстріл: на Вінниччині влучили в електростанцію. Ситуація після обстрілів по Україні

У «Вінницяобленерго» опублікували графіки планових та аварійних відключень. Посилання

Як правильно підключити генератор до будинку? Поради та рекомендації

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (6)
  • Ирина Глущенко

    Необхідно депутатам дослідити наявні пошкодження, що призводять до наслідків таких дивних відключень. Де саме сталися ці пошкодження? Як сталося, що електричні підприємства публічного права перетворилися в приватні? Чому з бюджету виділяються кошти на ремонт "приватних" установ? Чому вигодо набувачі коштів за електрику, сплачені українцями, не ведуть технічне обслуговування самостійно і вчасно? Коли депутатам бракує часу на вирішення цих питань, то напевно громадянам вже час зорганізуватись. Стоїть питання про забезпечення умов життєдіяльності

    Елена Прус reply Ирина Глущенко

  • Lanochka Borisovna

    Хватить уже це терпіти.
  • Lanochka Borisovna

    Ідіть Нахуй зі своїм блекаутом🤬🤬
  • Елена Прус

    Тільки в Козятині блекаут. Зробили з громади, забите село. Є кому дякувати.

keyboard_arrow_up