Вручили відзнаки родинам чотирьох полеглих Героїв

Вручили відзнаки родинам чотирьох полеглих Героїв
  • Під час засідання 41 чергової сесії міської ради родинам чотирьох Героїв Козятинщини, яких ми втратили торік на війні, вручили пам’ятні знаки від Президента та Головнокомандувача Збройних сил України і подяки від командирів військових частин

Першою нагороду вручили пані Ларисі, матері Романа Козака. Роман народився у Зозулинцях, потім переїхав до Козятина. Вивчився на слюсара і працював на залізниці у Фастові. У лютому 2023 року його призвали на військову службу. Разом із побратимами він потрапив на Донеччину, де загинув 18 липня 2023 року біля села Кліщіївка Бахмутського району, потрапивши під мінометний обстріл. Йому було 33 роки. Нагороду матері Романа Ларисі вручив заступник голови Хмільницької районної державної адміністрації Олександр Пузир.

Геннадій Когут мешкав у Йосипівці, працював на місцевому заводі. Коли у 2014 році почалася війна, пішов воювати, боронив Луганщину та Донеччину від окупанта. Потім повернувся в тил, та коли рашисти почали повномасштабне вторгнення, наш земляк знову вдягнув однострій. Загинув 10 лютого 2023 року біля Костянтинівки, що на Донеччині, виконуючи бойове завдання. Йому було 32 роки. Нагороду дружині Ірині вручив заступник голови Хмільницької районної державної адміністрації Олександр Пузир.

Відео дня

Сергій Опанович був корінним козятинчанином, працював у локомотивному депо. У квітні минулого року долучився до лав Збройних сил України. Загинув 16 квітня 2023 року під час мінометного обстрілу біля села Кліщіївка, що на Донеччині. Йому було 39 років. Нагороду доньці Сергія Поліні вручив заступник голови Хмільницької районної державної адміністрації Олександр Пузир.

Валентин Яричевський також був залізничником. Він народився у Флоріанівці, а в дорослому віці переїхав до Козятина. За два роки до початку повномасштабного вторгнення підписав контракт із ЗСУ. У серпні 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині отримав важкі травми. Медики боролися за його життя, але врятувати нашого земляка не вдалося — Валентин помер у польовому медичному госпіталі в Добропіллі. Йому було 47 років. Нагороду дружині Валентині вручив представник військової частини.

— Я служив разом із вашим чоловіком, це дуже велика втрата, — сказав військовий. — Він для нас був не тільки співслуживцем, а й другом. Ми зробимо все для того, щоб це не було даремною втратою.

 

Читайте також:

Олега Шпура з Самгородоцької громади нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно)

«Такої людини більше не буде»: в пам'ять про Героя Сергія Федорука відкрили меморіальну дошку

Героя Олега Беженара нагородили орденом «За мужність» III ступеня (посмертно)

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (7)
  • Сергий Левчук

    Вічна пам'ять Героям

    Happy H Nappe reply Сергий Левчук

    Сергий Левчук https://t.me/+OYvUE30m32g3ZjY8

  • Умка Кот

    Якби ухилилися від заклику, то відсиділи б і повернулися живими.

    Якби здалися, повернулися б живими.

    Якби втекли до Європи, повернулися б живими.

    Умка Кот reply Умка Кот

    Happy H Nappe i'm from Ucrania!
    Give me some money!

    I'm from Ucrania, I can only ask for money!
    Give me some money!

    Happy H Nappe reply Умка Кот

  • Марина Стеценко-Ясинская

    Вічна пам’ять Героям

    Happy H Nappe reply Марина Стеценко-Ясинская

    Maryna Stetsenko-Yasinska https://t.me/+OYvUE30m32g3ZjY8

keyboard_arrow_up