Вийшов з поїзда на станції «Козятин»: засудили матроса, який самовільно залишив місце служби

Вийшов з поїзда на станції «Козятин»:  засудили матроса, який самовільно залишив місце служби
  • В апеляційному суді оскаржували покарання попередньої інстанції суду.
  • Просили змінити вирок матросу, який на три дні втік зі служби та не повертався. Його шукала поліція. Чим закінчилася справа — у матеріалі.

У вівторок, 19 березня рішенням Вінницького апеляційного суду набрав законної сили вирок стосовно військовослужбовця, якому за самовільне залишення місця служби призначили п'ять років позбавлення волі. Про це повідомляє пресслужба суду. 

У своїй апеляційній скарзі захисниця засудженого наполягала на зміні рішення Козятинського міськрайонного суду та застосуванні до порушника тримання в дисциплінарному батальйоні. Своє прохання мотивувала, зокрема, тим, що чоловік —  учасник бойових дій, визнав свою провину, має погашену судимість. За її словами, закон чоловік переступив через складну життєву ситуацію, але повернутися на службу планував.  

На думку ж прокурора, п’ять років ув’язнення для військового  — справедливе й законне покарання. Зауважив: порушнику призначили мінімальний строк позбавлення волі із тих, які передбачені санкцією частини 5 статті  407 Кримінального кодексу України. Що ж стосується тримання у дисциплінарному батальйоні, то таке покарання, каже сторона обвинувачення, законодавець заборонив. Відтак просила залишити вирок суду першої інстанції без змін.

Відео дня

Військовий скоїв злочин у травні минулого року через три місяці після призову: на станції «Козятин» залишив вагон поїзда, яким разом з іншими військовослужбовцями повертався до військової частини із навчання в Іспанії. Правоохоронці затримали втікача за місцем його проживання у листопаді 2023-го.

А засудили його за самовільне залишення місця служби, вчинене військовослужбовцем (крім строкової служби) без поважних причин, тривалістю понад три доби, в умовах воєнного стану

Читайте також:

Придивіться до фото: у нашому районі шукають Віталія Пилипчака

На Вінниччині ухилянти маскуються під диких тварин, щоб перетнути кордон

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Elias Radko

    А "зійшов би з поїзду" не в Козятині, а в Іспанії - був би вільною людиною у вільній країні.

keyboard_arrow_up