Україна повернула з російського полону 95 військових

Україна повернула з російського полону 95 військових
  • Додому повернулися ще 95 Захисників України. Серед них є воїн з Вінниччини — Сергій Алєксєєвич.
  • Більшість зі звільнених отримали так звані «вироки» судової системи країни-агресорки та були «засуджені» за захист власної землі від ворога.

Відбувся 58-й обмін військовополоненими. З ворожого полону вдалося звільнити ще 95 українських військових. Про це інформує Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

— Особливість цього обміну в тому, що додому повертаються чимало українців, які отримали так звані «вироки» судової системи країни-агресорки та були «засуджені»: 28 до тривалих термінів, а 20 — до довічного ув’язнення за захист власної землі від агресора, — зазначають у повідомленні.

Загалом серед звільнених 69 солдатів та сержантів та 26 офіцерів.

Відео дня

— Чимало наших звільнених хлопців мають серйозні захворювання та наслідки важких поранень, а також велику втрату ваги через катування та недостатнє харчування, — додають у повідомленні.

Відомо, що серед звільнених є вінничанин — військовослужбовець полку «Азов».

Як повідомила Медійна ініціатива за права людини, Сергій Алєксєєвич був серед військових, які знаходилися у тому самому бараці в Оленівській колонії, де в ніч з 28 на 29 липня 2022 року пролунала серія вибухів.

— Сергій вижив у Оленівці, але отримав серйозні поранення. За його повернення додому понад два роки боролась дружина Марія. Тішимось, що вони нарешті зможуть обійняти один одного. Посилання на історію полону і боротьби залишимо в коментарях, — зазначають у повідомленні.

 

Читайте також:

Минає два роки, як виконуючи бойове завдання загинув Герой Олексій Мельник

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Dmitri

    Слава Героям!

keyboard_arrow_up