У вечірні години можливі відключення електроенергії по всій Україні

У вечірні години можливі відключення електроенергії по всій Україні
  • Сьогодні, 8 травня росіяни завдали нового масованого удару по об’єктах генерації
  • В «Укренерго» повідомляють — з 18:00 до 23:00 можливі відключення по всій Україні
  • Через бойові дії та атаку є знеструмлення у 9 областях

В «Укренерго» повідомили про наслідки атаки на енергооб'єкти

В ніч на 8 травня ворог випустив понад 50 ракет та 20 «шахедів» по енергетичній інфраструктурі у Львівській, Вінницькій, Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Івано-Франківській областях. Це вже п’ятий масований ракетно-дроновий удар по об’єктам енергетики, починаючи з 22 березня.

Пошкоджень зазнали об’єкти генерації. Також російські «шахеди» пошкодили обладнання одного з об’єктів «Укренерго» в центральному регіоні. Наразі споживачі в цьому регіоні заживлені резервними схемами. На пошкоджених об’єктах працює ДСНС, тривають аварійно-відновлювальні роботи.

Відео дня

Обмеження споживання

—  Сьогодні ввечері, 8 травня з 18:00 до 23:00 можливе обмеження побутових та промислових споживачів по всій Україні. Обмеження будуть рівномірно розподілені по всім областям. Як саме будуть діяти графіки відключень в кожній області, буде оприлюднено на офіційних сторінках місцевих обленерго, — зазначають в «Укренерго»

Причина —  дефіцит електроенергії в енергосистемі, який виник через нові пошкодження обладнання українських електростанцій, завдані російськими ударами.

Особливо важка ситуація очікується сьогодні з 18:00 до 23:00.

— Диспетчерський центр «Укренерго» застосовує всі наявні заходи для подолання дефіциту, зокрема імпорт та аварійну допомогу електроенергії з енергосистем країн Європи. будь ласка, споживайте електроенергію ощадливо, особливо з 18:00 до 23:00


На Вінниччині будуть застосовані 5 черг ГОП для промислових підприємств

 

— Сьогодні, о 11:36 Диспетчер «Вінницяобленерго» отримав команду від диспетчерського центру «Укренерго» на введення обмежень споживання потужності для непобутових споживачів області з 18:00 до 23:00, — повідомляють у «Вінницяобленерго»

Будуть застосовані 5 черг ГОП для промислових підприємств.

Довідково

ГОП — графіки обмеження споживання електричної потужності, застосовують до підприємств промисловості. Це означає, що підприємство повинно споживати менше потужності ніж йому необхідно.

Причина введення графіків обмеження електричної потужності —  дефіцит потужності в енергосистемі України, що виник через нові пошкодження енергетичної інфраструктури завданої ворогом.

— Просимо юридичних споживачів з розумінням поставитись до введення вимушених обмежень. Та обов’язково їх дотриматися. Від вас зараз залежить баланс енергосистеми! Побутових споживачів просимо ощадливо користуватися електроенергією впродовж дня.

Нагадаємо, під час ракетної атаки у Вінницькій області є влучання. Постраждав об'єкт критичної інфраструктури

Читайте також:

Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори

Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Оксана Гнатюк

    Ачого кийв тут що не люди
  • Юрій Дрижук

    Верховна рада підарів
  • Юрій Дрижук

    Виключайте Київ кончесаспу

keyboard_arrow_up