У п’ятому ліцеї відкрили куточок пам’яті загиблим воїнам у війні з московитами

У п’ятому ліцеї відкрили куточок пам’яті загиблим воїнам у війні з московитами

В День Героя України, 23 травня, в ліцеї № 5 відкрили куточок шани і пам’яті загиблим воїнам, які були випускниками цієї школи — Денису Прилуцькому,  Ярославу Жуківському, Віктору Чернюку, Ілля Антонюку, Василю Пирогову, Володимиру Левчуку, Юрію Любарцю, Владиславу Сохинчуку, Дмитру Степанюку, Олексію Стаднику, Олександру Кондратюку, Юрію Родюку, Артему Сизонюку, Михайлу Мариничу.

Захід пам’яті був запланований на 10 ранку та корективи внесла сирена повітряної тривоги. Учнів, які були задіяні у відкритті меморіального куточка шани і пам’яті у російсько-українській війні, класні керівники забрали в укриття. Цього разу тривога тривала не дуже довго. Як тільки пролунав сигнал про відбій, до умовної сцени прийшли ведучі і відкрили мітинг реквієм пам’яті і шани

—У спогадах постає його образ, образ Героя — усміхнений, впевнений та радісний із великим бажанням перемоги та процвітання рідної України. У вирішальний для країни час він без вагань став на захист своєї держави, бо ж знав, що повинен бути там, на захисті своєї землі і Батьківщини, — такими словами розпочала ведуча. 

Відео дня

— Пекучий біль і гіркий смуток війни чорним крилом торкнулася наших сердець. Сьогодні в День Героя України ми зібралися тут в скорботі схилити низько голови перед Героями України — випускниками нашої школи, які у боротьбі за волю і кращу долю віддали найдорожче, своє життя, — сказав ведучий

У фойє ліцею пролунав Гімн України.

В українській народній культурі рушник вважається одним з найголовніших і шанованих виробів. Рушники використовуються у всіх обрядах, які супроводжують українців протягом життя — від народження і хрестин, дороги в самостійне життя, на весілля, армійський рушник і на поховання.

Психолог навчального закладу Андрій Баландін зачитував біографії кожного Героя, а заступник директора з виховної роботи Юлія Скрипник висловлювала співчуття, даючи рушник з квітами, родинам загиблих воїнів. Найзворушливішим моментом всього заходу було, коли черга дійшла до випускника школи Михайла Маринича. Два тижні тому у дружини Героя народився четвертий син, якого тато Михайло вже, на жаль, не побачить.

Вклонившись батькам Героїв,  загиблих воїнів пом’янули хвилиною мовчання. Після цього ведучі надали слово міському голові Тетяні Єрмолаєвій та директору навчального закладу Інні Федорович. 

Обоє подякували батькам Героїв за добре виховання їх синів і запевнили, що пам’ять про воїнів, які віддали свої життя за Україну, буде жити у їхніх серцях і наступних поколіннях.

Родини загиблих воїнів подякували педагогічному колективу ліцею за те, що в школі, де вчилися їхні діти, відкрили куточок пам’яті.

Завершився захід пам’яті покладанням квітів

та словами ведучих: воїни Світлими янголами будуть жити у наших серцях. Вічна пам’ять Героям!

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Iryna Dziunik

    Рідні померлого військового Маринича Михайла , просять внести виправлення у даній публікації, оскільки четвертий син народився у сім’ї загиблого військового Артема Сизока
  • Татьяна Татьяна

    Вічна світла пам'ять Героям🇺🇦🇺🇦🇺🇦
  • Геннадий Ткачук

    Захід гарний ,але замість того щоб писати ,хто з можновладців ,що розповідав ,краще було б на мою думку перерахувати імена героїв в честь яких відбувся цей захід . Буду дякувати якщо внесете в текст відповідні зміни …
  • Елена Стратийчук

    Вічна пам'ять Героям України ...

keyboard_arrow_up