«Такі як він повинні жити». На Донеччині загинув Герой з Бродецького Андрій Мартенюк

«Такі як він повинні жити». На Донеччині загинув Герой з Бродецького Андрій Мартенюк
  • Глуховецьку громаду сколихнула страшна звістка — на війні загинув Герой з Бродецького Андрій Мартенюк
  • Героя покликали захищати Батьківщину у вересні місяці. До того не служив за станом здоров'я та з перших днів війни пішов до військкомату у місті Харкові, де йому було відмовлено тричі. 
  • Загинув Андрій Мартенюк на Донецькому напрямку, де обстріли не зупинялись, де майже щоденна втрата хлопців, з якими проходив навчання чи виконували завдання, де нестерпна біль від поранень та болю втрат.

Про непоправну втрату повідомили на сторінці Бродецький Будинок культури Глуховецької об'єднаної територіальної громади

Андрій  Мартенюк народився в селі Бродецькому 03.10.1984 р. у сім'ї працьовитих та добрих батьків. Закінчив школу, отримав середньо-технічну освіту інженера-будівельника, вступив до Харківського національного університету міського господарства ім. О. М. Бекетова. Працював на ТОВ «ВІЯР», коли покликали захищати Батьківщину у вересні місяці.

«Пекло чекало на Донецькому напрямку»

Як повідомляють у дописі, до того Андрій не служив за станом здоров'я та з перших днів війни пішов до військкомату у місті Харкові, де йому було відмовлено тричі. Але спокійно спостерігати за вибухами та втратами української нації не міг. У самий розпал нападів на місто, Андрій ходив пішки на роботу і допомагав у рятуванні залишків обладнання та товару фірми. Попадав декілька разів під прямий обстріл. Трофейні уламки снарядів приносив додому і свято вірив, що він під захистом Всевишнього. Та саме пекло чекало його попереду, на Донецькому напрямку, де обстріли не зупинялись, де майже щоденна втрата хлопців, з якими проходив навчання чи виконували завдання, де нестерпна біль від поранень та болю втрат.

— Чимало хлопців тяг на собі і заставляв прагнути жити та боротись за життя. Сам говорив що нічого більше не цінує крім свого життя та родини. Сам так жив і інших навчав при будь-яких обставинах залишатись людиною. Ніколи не шукав легких шляхів і впевнено йшов вперед. Україна втратила Героя, Вітчизна — захисника, батьки — сина, дружина — люблячого та вірного чоловіка, донька — батька, колеги та друзі —  надійного побратима, фірма — толкового та виконавчого співробітника. Батькам низький уклін за виховання справжнього Чоловіка та Героя. Такі як він, повинні жити ... в наших серцях, в нашій світлій пам'яті ... І цінувати своє, адже за нашу свободу і життя такі як Андрій, віддають своє. Прохання до односельців, бути готовими гідно зустріти нашого земляка живим коридором! Час та місце буде повідомлятись, — йдеться у повідомленні

Відео дня

Висловлюємо щирі співчуття

Читайте також:

Ворожий постріл зупинив серце воїна під Бахмутом: провели в останню путь Героя Богдана

Герой отримав поранення несумісні з життям: на війні загинув наш земляк Володимир Протосвіцький Олішевського

На Бахмутському напрямку загинув військовий із Самгородоцької громади

Земляки зустрічали Героя на колінах: Самгородоцька громада провела в останню путь Михайла Кравчука

Згадаймо імена наших полеглих Героїв за 11 місяців війни

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up