Самгородоцькій громаді доправили чотири тони гуманітарного вантажу,

Самгородоцькій громаді доправили чотири тони гуманітарного вантажу,
  • Днями до Самгородоцької територіальної громади з обласного гуманітарного штабу доставили вантажі необхідних для ВПО речей. До слова, громада від початку війни прихистила більше 1600 внутрішніх переселенців:

Громаді доправили чотири тони гуманітарного вантажу, в яких продуктові набори, сформовані штабом ОВА, засоби гігієни, памперси, сезонний одяг, дезинфікуючі засоби, іграшки та солодощі для діточок.

У Самгородоцькій сільській громаді Хмільницького району гуманітарний вантаж із штабу ОВА чекали з нетерпінням.

Відео дня

Про це пишуть на сторінці Самгородок Наш. Сільський голова Сергій Лановик розповів, що громада від початку війни прихистила більше 1600 внутрішніх переселенців:

«Звичайно, ця кількість не є сталою,- підкреслив він,- видано 1446 довідок. Місцеві мешканці допомагають чим можуть – і одяг і їжу приносять, бо ж люди тікали від війни та лиха, яке вона несла за собою…Ми створили у себе в громаді невеличкий продуктовий резерв – закупили за власний кошт олію, крупи, цукор, тож мали що потроху роздавати людям. Працюємо також із громадськими волонтерськими організаціями та заповнюємо онлайн заявки для ОВА. Наразі маємо склад, куди надходить гуманітарка і звідки надаємо допомогу біженцям, які звертаються з тою чи іншою потребою».

Сільський голова також зауважив, що більшість ВПО розмістили в будинках селян, або в тих, що пустували. А 27 переселенців із Лозової більше місяця проживали усі разом в приміщенні школи і тільки зараз роз’їхались по родичам і знайомим. Транзитні біженці на добу або й на кілька днів зупинялись в приміщенні територіального центру соціального обслуговування, де їм були створені відповідні умови. де їм були створені відповідні умови.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up