Просять підтримати петицію про присвоєння звання Герой України посмертно Костянтину Соколівському

Просять підтримати петицію про присвоєння звання Герой України посмертно Костянтину Соколівському
  • Наприкінці лютого Глуховецька громада втратила на війні Костянтина Соколівського
  • Його призвали до війська 15 липня 2023 року
  • Дочка бійця подала петицію на сайті Президента про присвоєння батькові посмертно нагороди Герой України

На сайті Президента України зареєстрували петицію про Присвоєння нагороди Герой України (посмертно) Костянтину Соколівському. Костянтин загинув під Бахмутом 26 лютого 2024 року. Він — корінний Глухівчанин, народився у багатодітній родині. Після випуску зі школи продовжив навчання спершу в коледжі річкового плавання, потім — у Київському професійному коледжі залізничного транспорту. П’ятнадцять років пропрацював на залізниці, а тоді поїхав до Польщі.

На момент, коли росія почала наступ на нашу країну, Костянтин перебував за кордоном. Повернувся до рідної України і в липні 2023 року отримав повістку. Служив стрільцем-санітаром механізованого відділення механізованого взводу однієї з військових частин.

Під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Озарянівка, що на Донеччині, Костянтин Соколівський загинув. В останній день лютого Глуховецька громада зустріла Героя на колінах і провела в останню путь.

Відео дня

Донька Костянтина, Дарія Васильчук звернулася до Президента з проханням присвоїти батькові посмертно відзнаку Герой України.

«Перебуваючи завжди у зонах активних бойових дій, він ніколи не скаржився, що йому важко, навпаки старався підтримувати усіх, переконуючи, що все буде добре. Після отриманих поранень, пройшовши лікування, знову повертався до захисту нашої держави.
Костянтин був надзвичайно світлою, доброю, щирою людиною, гарним сім’янином, надійним чоловіком для дружини, люблячим татом для трьох дітей. Гарним дідусем, вірним другом, побратимом, воїном, і справжнім патріотом нашої Батьківщини.
Він був завжди з почуттям гумору. Про таких кажуть, що це душа компанії.
Костянтин усе віддав за нас із вами, за вільну Україну та мир, віддав своє життя, маючи ще стільки планів та нездійснених мрій», — йдеться у тексті петиції на сайті Президента.

Поки що петиція набрала 1298 голосів. А необхідно 25 тисяч. Щоб підтримати петицію, переходьте за посиланням.

 

Читайте також:

У пам’ять про Героя висадили більше 250 дубів

У Журбинцях відкрили Меморіальну дошку Миколі Коновальчуку

У Махнівці хочуть створити Алею Слави

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (15)
  • Нина Кучерявая

    Підтримую
  • Любовь Загоруй

    Підтримую
  • Инна Найдюк

    Підтримую!
  • Вера Могилевич

    Підтримую.

keyboard_arrow_up