Повітряні сили збили російський літак А-50. Їх в окупантів дуже мало

Повітряні сили збили російський літак А-50. Їх в окупантів дуже мало
  • Повітряні сили знищили російський літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50. Їх у росіян дуже мало, а вартість сягає від 330 мільйонів доларів.

Про це повідомив командувач Повітряних сил Микола Олещук.

«А-50 із позивним «Баян» долітався! Вітаю окупантів «С Днем защитника отечества!». Святкувати треба вдома, і так, щоб Баян не порвати! Дякую Головному управлінню розвідки МОУ та усім, хто забезпечив результат!» — написав він.

14 січня 2024 року, нагадаємо, росіяни втратили літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50, який допомагав окупантам визначати розташування українських об'єктів та наводив удари по них.

Відео дня

Довідка

А-50 — це літак дальнього радіолокаційного виявлення та керування на базі військово-транспортного літака Іл-76, який здійснив свій перший політ 19 грудня 1978 року. Він розроблявся для заміни на той момент вже застарілого Ту-126 силами Таганрозького науково-технічного авіаційного комплексу та Науково-виробничого об’єднання «Вега». Експлуатація дослідних зразків почалася у 1985 році, а на озброєння радянської армії літак був прийнятий у 1988 році.

Всього на озброєнні російської федерації три одиниці А-50 та шість одиниць А-50У.

За оцінкою Forbes, вартість базової версії А-50 становить $330 млн, модернізованої − близько $500 млн. 

Літак дальнього радіолокаційного виявлення виступає в ролі коригувальника при масованих обстрілах України. Також росія використовує їх для виявлення української ППО.

 

Читайте також:

Рівень захворюваності на грип у нашій області поступово знижується

В Україну завезли вакцину проти двох небезпечних хвороб

Козятинській ЦРЛ дозволили лікувати інсульти

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up