Про ремонти в освітніх закладах та пункти цивільного захисту: головне для козятинчан за минулу добу

Про ремонти в освітніх закладах та пункти цивільного захисту: головне для козятинчан за минулу добу
  • Про ситуацію у Козятинській громаді станом на вечір 2 червня. Головні тези зі звернення очільниці громади, а також відеозвернення

Після традиційної подяки військовим, волонтерам Очільниця громади розповіла, як пройшло святкування Міжнародного дня захисту дітей.

— Було багато локацій по місту, у селах. Дякуємо дітям та дорослим, організаторам за свято! Дякую військовим, які долучились до свята! Дякую особисто командиру батальйону Довмату С.В.та військовим територіальної оборони, які знаходяться тут та долучились до свят. Сьогодні, 2 свято продовжилось у гуртожитку училища та на території училища. Дякуємо управлінню сім’ї та молоді, управлінню культури, школі мистецтв, ЦДТЮТ, клубам та будинкам культури, старостам . Дякуємо за солодощі, подарунки, веселощі та свята, — розповіла Тетяна Єрмолаєва

Продовжується видача гуманітарної допомоги. На даний час видається особам з інвалідністю 2 і 3 групи, які є непрацюючими. Списки звірені, просять отримати допомогу у школі №2.

Відео дня

Разом з тим, пролунала інформація, що організовуються ремонти в освітніх закладах - садочках та школах. Держава дала дозвіл на проведення ремонтних робіт, щоб підготувати заклади до навчального року.

— Далі займаємось з пунктами цивільного захисту, тому що працювати можуть виключно ті заклади, у яких будуть облаштовані споруди для цивільного захисту та укриття.

Додамо, що триває обговорення стосовно підняття тарифу на вивіз сміття з 1 липня - з 16,30 до 25,60. Як пояснила Тетяна Єрмолаєва, більшість витрат, які закладені в цей тариф - заробітня плата та паливо. Тариф не піднімався з 1 грудня 2018 року.Але мінімальна заробітня плата зросла, піднялось паливо майже втричі.

— І в зв'язку з наявністю людей, які не сплачують і тих, хто не підписав договір на вивіз сміття, це не рентабельно та збиткове для підприємства. Тому закликаємо усіх, хто має заборгованість і не має підписаного договору - підійдіть у ЦНАП або у "Чисте місто". Давайте разом дбати про місто. Прошу також людей не закружати у баки рослинні відходи - те, що ви прибираєте на ділянках, газони. Не загружайте контейнери. В приватному секторі ми повинні обладнати компостні ями і там зберігати сміття.

Наостанок очільниця повідомила, що отримали розпорядження про те, що потрібно закрити по селах полігони. Наразі займаються цією роботою.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up