На Покрову відкрили Алею пам’яті «Герої не вмирають»

На Покрову відкрили Алею пам’яті «Герої не вмирають»

Пам'ятаємо. У перший день жовтня, на свято Покрови, на території Сестринівської гімназії відкрили Алею пам’яті п’яти Героям, які навчалися в місцевій школі і віддали свої життя за Україну і за наш спокій

На подвір'ї Сестринівської гімназії пройшов мітинг-реквієм.

Відкрили його віршованим твором Оксана Слободяник та Леся Дуник:

Відео дня

Здригаються від вибухів окопи, тримають хлопці міцно рубежі.

Йдуть на небо героїчно роти, йдуть на небо кращії сини.

Як шкода тих, кого забрали небеса, 

кого війна в безсмертні списки записала.

Хай згасла свічка, та пам’ять не згаса, 

бо нас вони життям від смерті захищали.

— Про втрати завжди говорити важко, але коли із життя йдуть зовсім молоді, то говорити про них боляче вдвічі. Шановні матері, дружини, діти, родичі, друзі, гості, сьогодні ми зібралися разом, щоб вкотре вшанувати пам’ять випускників нашої школи, — сказала Леся Диник і назвала загиблих Героїв: Дмитро Шкабура, Дмитро Лавровський, Сергій Левицький, Сергія Папарук та Олександр Станішевський.

Героїв пом’янули хвилиною мовчання, а коли стали нагадувати їх біографію, виходили учні гімназії з запаленими лампадками. Усі 5 лампадок були передані родинам загиблих захисників України.

Почесне право відкрити Алею пам’яті «Герої не вмирають» було надано рідним воїнів. До освячення Алеї пам’яті запросили отця Романа Масиру та Івана Дуника.

На заході пам’яті були присутні воїни-сестринівчани, які з перших днів війни тримають рубежі України та мирне небо над нами. Володимиру Хомичу, Олександру Денисюку та Денису Ясінському ведучі надали слово після освячення Алеї пам’яті. 

— Війна — це страшно і ми її не кликали, але коли вона прийшла, то у нас іншого шляху немає, ніж вигнати окупанта країни, агресора з нашої землі, — казав Володимир Хомич. Двоє інших хлопців у формі були, як і Володимир не дуже говіркими. Значно краще у них виходить «говорити» з ворогом на полі бою, про що свідчать їхні нагороди. Після слова від мікрофона Володимир, Олександр і Денис пішли до Алеї пам’яті і віддали військову честь загиблим Героям.

На мітингу пам’яті були гості з міста. Міський голова Тетяна Єрмолаєва, депутат Козятинської міської ради Олександр Шумський та начальник управління освіти і спорту Інна Мадей. 

Міський голова висловила співчуття родинам загиблих, подякувала небесним янголам, сказала, що війна — це дійсно страшно і всі для перемоги повинні робити значно більше, ніж робили до цього.

 Якою буде наша перемога, знають вчителі навчального закладу. 

— Здається, я знаю, якою буде наша перемога, а вона точно буде.

— Питання лише часу і ціни. На жаль, вже дуже страшної ціни.

— Я не знаю, що нас чекає попереду.

— Я не знаю, скільки найкращих людей ще мають загинути, доки згине росія.

— Але точно знаю, що в день, коли буде наша Перемога таки прийде, ми всі будемо плакати і мовчати. Мовчати і плакати.

— І дякувати, дякувати, дякувати тим, хто повернеться.

— І тим, хто став янголом навіки, — казала по черзі вчителі. Ведучі оголосили про закриття мітингу, а родини загиблих воїнів ще раз пішли до портретів Героїв. Хто ставив надійніше лампадку, хто міцніше прив’язував до каркасу конструкції банера квіти в горщиках, хто просто схилив голову над портретом дорогої людини. 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up