На будівлі відділку поліції встановили меморіальну дошку Юрію Любарцю

На будівлі відділку поліції встановили меморіальну дошку Юрію Любарцю
  • У четвер, 20 червня, на будівлі відділку поліції нашого міста урочисто відкрили меморіальну дошку на честь старшого кулеметника Юрія Любарця.
  • Який виконуючи бойове завдання 21 лютого 2023 року героїчно загинув. На церемонії відкриття були присутні побратими Героя,
  • його родина, колеги по роботі, друзі воїна та влада міста

Відкрила мітинг ведуча Дар’я Мінаєва, а від оркестру Національної гвардії прозвучав Гімн України. 

— У слові «війна» скільки страждань, горя, болю і смертей несе її холодний подих. Рашисти спалюють наші міста і села, руйнують долі людей та їх плани і мрії. Вони вбивають молодь, дітей, дорослих і немічних. Спалюють на своєму шляху все, що ми любимо, пишаємося і цінуємо. Росіяни прагнуть вбити українську душу,  тільки їм то не під силу, то вони вбивають наших захисників, які йдуть на небо нескореними, незламними, незабутніми. Залишаючи нам пам’ять про себе, — сказала ведуча і надала почесне право відкрити меморіальну дошку батькові Юрія Василю Любарцю.

Відео дня

До освячення меморіальної дошки ведуча запросила протоієрея Романа Масиру та настоятеля Свято-Покровського храму села Сестринівки Івана Дуника

Після освячення ведуча закликала присутніх покдасти до дошки пам’яті квіти та перейщла до біографії Героя.

Старший солдат Юрій Любарець народився 6 травня 1990 року в нашому місті. Навчався в 5-й школі. З жовтня 2008 року проходив строкову службу в лавах Збройних Сил України. Після закінчення строкової служби у 2010 році розпочав службу в лавах Національної поліції. З серпня 2010 року по серпень 2012 року працював інспектором роти батальйону патрульної служби лінійного відділу ст Фастів. У 2012 році здобув вищу освіту в Національній Академії Внутрішніх справ, а у 2013 році закінчив Ірпінську фінансово-юридичну академію.

З вересня 2015 по 2017 працював на посаді слідчого у нашому місті. З травня 2017 року по жовтень 2022 року працював інспектором сектору патрульної поліції.

З початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну у 2022 році Юрій вирушив на фронт. Служив у бригаді «Червона Калина» на посаді старшого кулеметника.

21 лютого 2023 року під час бойового зіткнення з російськими військами в районі населеного пункту Спірне на Донеччині Юрій Любарець зазнав смертельного поранення.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, Указом Президента України Юрій Любарець посмертно нагороджений орденом «За мужність«ІІІ ступеня. 

В жовтні 2023 року Юрій був нагороджений нагрудним знаком від міського голови «За героїзм та патріотизм»

— Близькі і друзі знали Юрія, як хорошого друга і вірного товариша. Рішучого, сміливого і справедливого. Він був доброю людиною з почуттям гумору та активною життєвою позицією. Захоплювався музикою, автомобілями, риболовлею. Дуже багато прочитав книг, у яких знаходив відповіді на свої запитання та попри все він найбільше любив двох своїх синочків.Саме таким залишиться Юрій в серцях кожного з нас, — сказала ведуча і запросила до слова міського голову Тетяну Єрмолаєву. 

Слово мали отець Роман, офіцер бригади «Червона Калина», психолог ліцею № 5 Андрій Баландін та батько загиблого воїна Василь Любарець. В

Отець Роман наголосив, що немає більшого подвигу і шани, хто віддав життя за свого ближнього. Андрій Баландін розповів про Юрія віршованим твором, а батько Героя мав багато сказати, якби ж  тільки серце кров’ю не обливалося. 

Якщо сумувати розповіді всіх, то Юрій був взірцем мужності, відваги та самовідданості. А його подвиг буде прикладом для наступних поколінь і пам’ять про нього має жити у серцях людей і залишитися там назавжди. Всі виступаючі висловили батьку подяку за виховання сина, а родині Героя висловили співчуття.

По завершенні виступів Юрія і всіх воїнів небесного війська помянули хвилиною мовчання.

Коли мітинг з нагоди встановлення меморіальної дошки закрили, ми поспілкувалися з поліцейським зі стажем Геннадієм Ткачуком:

— Людяність, патріотизм у Юри — все від Батька. Я з його батьком служив і цим все сказано.

Колеги по службі відділку поліції поїхали з батьком Героя на Алею слави міського кладовища і там до могили Героя поклали квіти.

Поліцейські після покладання квітів ще раз вшанували Юрія хвилиною мовчання біля могили Героя. Подякували батьку, що виростили з дружиною такого сина. 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up