Завдяки донатам козятинчан три дрони вже допомагають ЗСУ, ще три мають передати військовим

Завдяки донатам козятинчан три дрони вже допомагають ЗСУ, ще три мають передати військовим
  • Руслан Ніколюк разом із товаришами продовжує збирати FPV-дрони для наших бійців.
  • За вісім місяців козятинчанин зробив уже майже півсотні «пташок» завдяки донатам людей, а також фондів, громадських організацій та закладів.
  • Наразі готують до злету ще один безпілотник, залишилося зібрати ще 5 тисяч гривень

Вісім місяців тому Руслан Ніколюк у своїй майстерні взявся виготовляти FPV-дрони і тепер пташки козятинчанина допомагають нашим воїнам бити русню у найгарячіших точках. Завдяки безпілотникам військові мають змогу атакувати позиції ворога на відстані. А це значить, що чим більше дронів матимуть наші захисники, тим більше життів наших бійців ми зможемо зберегти.

Ми вже розповідали, що свої дрони Руслан збирає з нуля з комплектуючих, які замовляє через інтернет. Виготовляє він не тільки самі безпілотники, а й не менш важливу деталь, без якої техніка не працюватиме — акумулятори, адже обладнаним камерою дронам необхідне живлення, щоб літати та передавати відео в режимі реального часу. «Пташки» Руслан Ніколюк збирає завдяки донатам.

— Нещодавно піцерія виділила нам денний заробіток на один дрон, — розповідає Руслан Ніколюк. — За ці кошти ми зібрали безпілотник і він поїхав на 81 бригаду. Три дрона ми зібрали для будинку культури. Відділ культури на День міста і під час проведення інших заходів зібрав 42 тисячі гривень. За ці кошти ми зробили і передали будинку культури три дрони. Вони передадуть їх військовим самостійно. 

Відео дня

Найчастіше військові звертаються напряму до Руслана. До прикладу, боєць Артем з Козятина, який служить у 81 Окремій аеромобільній бригаді попросив виготовити для свого підрозділу пташку, оскільки хлопці перебувають на одному із найгарячіших напрямків. Це вже третій безпілотник, який поїхав на 81 Окрему аеромобільну бригаду.

— Громадська організація «Фонд підтримки оборони» виділила нам кошти на один дрон, ми його зробили і вже також передали військовому Володимиру з Козятина, який служить у 120 бригаді територіальної оборони, — продовжує Руслан Ніколюк. — Він попросив його для своїх хлопців, щоб вони могли навчатися працювати на FPV-дронах.

Все більше людей долучаються до гарної справи і допомагають збирати кошти на виробництво «пташок». Нещодавно товариш Руслана Богдан Киришун, який пише книги, презентував свій новий роман, продав декілька примірників книги і одне видання розіграв на аукціоні. І всі ці кошти теж пішли на виробництво дрона.

— За продаж книжки вийшло близько двох тисяч гривень, — каже Руслан Ніколюк. — За аукціон вийшло шість з хвостиком тисяч. У загальній сумі це трохи більше восьми тисяч гривень. Цих коштів трохи не вистачило на те, щоб ми зробили новий дрон, над яким ми зараз працюємо і поки ніяк не можемо зібрати, тому що нам потрібно для нього ще п’ять тисяч гривень.

За словами Руслана, за сім місяців, відколи він разом із товаришами почав виготовляти «пташки», вони вже склали для ЗСУ понад чотири десятки безпілотників.

— За кошти фондів, громадських організацій, будинку культри та Козятинської ЦРЛ ми зробили до 30 дронів і близько 40-50 акумуляторів до них, — підсумовує Ніколюк. — Це вийшло на суму майже півмільйона гривень. За кошти, які задонатили люди, ми зробили і відправили військовим ще 15 дронів. Було б добре зробити ще хоча б 15, тому що хлопцям це дуже і дуже потрібно. Тому зараз ми складаємо з останньої партії ще один дрон. Я вже на нього все замовив, залишилося тільки дозбирати грошей.

Підтримайте збір, щоб ще одна «пташка» полетіла до наших захисників. Номери карток 4731 2196 3071 9189, 5375 4112 1105 4254.

Посилання на банку в Монобанк

Реквізити для поповнення банки «Дрони FPV "БІС"»

Отримувач: Ніколюк Руслан Євгенович

IBAN: UA663220010000026206341765289

ІПН/ЄДРПОУ: 3362516372

Призначення платежу: Поповнення рахунку банки

 

Читайте також:

Ставили рекорди, співали пісень та приймали дорогих гостей

Бійцям 3-ї ОШБр 1-механізованого батальйону, де служить наш земляк, потрібне авто

Ціль — 32 тисячі гривень. Триває збір на одяг для поранених бійців

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up