Форд бійцям уже передали, тепер збирають на позашляховик для розвідників з Козятина

Форд бійцям уже передали, тепер збирають на позашляховик для розвідників з Козятина
  • Благодійний фонд «Бойовий волонтер України» закрив збір на авто для бойового підрозділу командира з Козятина Святослава Нечипорука.
  • Понад сто тисяч гривень зібрали за три тижні і більшість цієї суми задонатили на благодійних концертах гурту «Draft» та акустичних виступах Сергія Гайдучка.
  • Легковик пригнали з Європи і вже передали комбату, а тепер волонтери почали новий збір для бійців з Козятина, які нині на Харківському напрямку

На початку серпня благодійний фонд «Бойовий волонтер України», до якого входять також козятинчани, оголосив збір на автомобіль для 28 полку військової частини 3041 Національної Гвардії України. Командир цього підрозділу — Святослав Нечипорук із Козятина. Бійці звернулися до фонду з проханням допомогти.

Для того, щоб викупити автомобіль, необхідно було зібрати 115 тисяч гривень. Стартували 5 серпня. Долучився козятинський гурт «Draft», учасники якого також є волонтерами фонду «Бойовий волонтер України». На підтримку збору хлопці зіграли благодійний концерт на Міжнародний день молоді у Глухівцях. Із благодійними акустичними концертами у Козятині та Калинівці виступав і фронтмен гурту «Draft» Сергій Гайдучок.

— Ми виходили разом із нашим звукорежисером Костянтином Гончаром на акустичні концерти, — розповідає Сергій Гайдучок. — У Козятині ми грали біля «Фори», а в Калинівці зіграли на ринку. В Калинівці ми зібрали більше шести тисяч. Ми дали чотири чи п’ять акустичних концертів і нам вдалося закрити збір.

Відео дня

Три тижні тривав збір, 29 серпня його закрили. Левову частку із суми, необхідної для того, щоб придбати військовим автівку, зібрали саме на благодійних концертах гурту «Draft» та Сергія Гайдучка. Тож донатили не лише козятинчани, а й глухівчани та калинівчани. Завдяки цьому вдалося купити Ford. Автівку пригнали з-за кордону.

— Щойно почали збір, ми дали завдаток — своїх 500 доларів для того, щоб машину закріпили за нами і ніхто інший її не забрав, — продовжує Гайдучок. — Голова фонду «Бойовий волонтер України» Володимир Буцій домовився. Ми закрили збір, віддали усю суму і забрали машину, волонтери допомогли нам її перегнати до України. Зробили необхідні документи, замінили розхідники, мастила, поставили новий акумулятор.

Ford вже у військових — автівку передали минулої суботи, 21 вересня. Хлопці з гурту «Draft» поїхали до Києва у справах. Святослав Нечипорук того дня теж був у столиці — виявилося, що у військового відпустка і два дні він перебував у Києві. Козятинчани зустрілися і віддали автівку. На знак подяки бійці полку передали волонтерам із Козятина прапор із підписами.

Зараз «Бойовий волонтер України» відкрив новий збір на позашляховик L200 для підрозділу розвідки, де також служать військові з Козятина. Бійці записали відеозвернення, у якому попрохали допомогти зібрати кошти на авто для виконання бойових завдань.

— Ми знаємо цих хлопців особисто, — каже Гайдучок. — Щоб якомога швидше зібрати кошти, ми відкрили спільний збір. Наша основна банка збирає на позашляховик, окремо відкрили ще п’ять банок і волонтери, і родичі військових. Але збір дуже тугий, він поки що взагалі не йде. А хлопці зараз на Харківському напрямку перебувать. Коли ми закриємо цей збір і передамо авто, ми відзвітуємо на сторінках «Бойового волонтера України» в соцмережах.

На позашляховик необхідно 300 000 гривень. Щоб задонатити, надсилайте кошти на Монобанк 5375 4112 2205 4608. Або донатьте за посиланням.

 

Читайте також:

Колектив Козятинської ЦРЛ купив зарядну станцію для підрозділу колеги-військовослужбовця

У Блажіївці на благодійному концерті та ярмарці зібрали на ЗСУ понад 10 тисяч гривень

На одяг для поранених назбирали. Наступний збір — на детектори виявлення дронів

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up