Два рекорди і комбайн від міського голови

Два рекорди і комбайн від міського голови
  • Традиційно на вихідні ми їдемо до ініціативної групи «Міцний тил» щоб дізнатися як справи на їхньому спекотному фронті. «Ми
  • впораємось, — кажуть волонтери, — а стояти біля баняків — така доля жінки. Народились бути «за чоловіком», то для них робим
  •  тому, що ми дійсно за ними».

У цеху приготування продуктових пакетів зібралося багато жінок: з Вернигородка ініціативна Людмила Бортюк приїхала у Іванківці з шістьма подругами, з Махаринець приїхала Ольга Демянюк, з Прушанки Тетяна Ковтонюк, з Непедівки Ірина Бондарчук з сестрою Рітою, з Іванковець Надія Тіхач її невістка Ірина, Тетяна Рибак, Інна Гудзовська з Давідом, Олег Костенчук та Тетяна Татьяненко. Всі вони приїхали і прийшли допомагати «Міцному тилу» у необхідній справі.

— Сьогодні масово ліпимо голубці. Наліпимо 8 автоклавів на сьогодні, закладемо 8 автоклавів на завтра і закладемо ще й післязавтра. Потреби у наших хлопців зростають, — розповідає Катерина Коваль, —  Вже 5 передач відправили. Ще заплановані три передачі. Одна сьогодні візьме курс на Донецький напрямок. З понеділка одна поїде на Херсонський напрямок і на Донеччину. Хлопці попробували, продукція їм дуже сподобалася і самі вони кажуть, що вона їх дуже виручає. Будем працювати і старатися, щоб наша марка смачних страв у реторт пакетах їм і далі подобалась. Наша заслуга, що ми їх робимо, а те що вони і правду дуже смачні — заслуга людей, які поставляють нам м’ясо. Будемо надіятись, що нам надалі добрі люди будуть допомагати: хто фінансово, хто фізичною працею. 

Відео дня

Нам зараз треба дуже багато реторт пакетів. За два тижні ми використали майже 5 тисяч пакетів, а коли їх купити, то виходить велика сума. По картці волонтера такий пакет коштує 6.20. 

Катя просить всіх допомагати. Вона розповідає, що розмістила у соцмережах пост і він набрав 6 тисячі переглядів. Якби кожен перерахував би в допомогу нашим хлопцям гривню, то за них можна було б купити майже тисячу реторт пакетів. 

— Дуже хочемо подякувати нашій землячці Катерині Шевченко, яка будучи за кордоном задонатила нам 4 з половиною тисячі. Пакети Ольга вже замовила вони вже в дорозі, — каже Катерина.

Від щирого серця бджілки «Міцного тилу» подякували міському голові Тетяні Єрмолаєвій за кухонний комбайн. Коли овочі нарізали вручну, було задіяно четверо працівниць, зараз на переробці овочів двоє. Одна овочі чистить, а інша нарізає.

— Про овочі говоримо, а у нас їх майже не залишилось. В році така гарна цибуля вродила, сподіваємося, що хтось з наших друзів цибулю, моркву і капусту привезе,—  каже Катерина.

Тим часом Ольга Пирогова, як всі дівчата з краплинами поту на обличчі, автомобільним насосом накачує потрібні атмосфери у автоклавах. Втомлена, але задоволена.

— Ми сьогодні два рекорди встановили. Перший — заслуга дівчат. В такій великій кількості вони ще не збиралися. А другий рекорд — ми за зміну зробили 1000 пакетів, — радіє вона. Але за мить додає —Якби хоч трохи швидше проходив збір коштів… Щось дуже повільно йде збір на шостий РЕБ. Були збори і 260 тисяч — і з допомогою людей швидше вправлялися. РЕБ вже відправила хлопцям, а 10 тисяч ще треба буде віддати, тому що дали мені його під чесне слово, що гроші я привезу.

Проблема бананових ящиків теж нікуди не зникла. 90 штук купили і витратили за них майже півтори тисячі. А ці кошти могли бути задіяні в іншій справі.

Є інформація, що ящики продають волонтерам з принесеної макулатури. З цього приводу Ольга Пирогова звертається до людей, які заробляють на макулатурі і запрошує їх везти бананові ящики до «Міцного тилу». Ольга обіцяє, що всі, хто принесе ящики, отримають плату як за макулатуру.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Галина Трофимчук

    Молодці

keyboard_arrow_up