Допомагаючи ЗСУ діти не усвідомлюють, що вони пишуть історію України

Допомагаючи ЗСУ діти не усвідомлюють, що вони пишуть історію України
  • Будучи у Іванківцях до нас підійшла сельчанка Лідія. Вона каже в нашому селі є дуже добрий хлопчик, який своєю працею збирає гроші і передає на армію напишіть про нього.
  • Слово за слово з пані Лідією виявилося, що мова йде про Владислава Тучака.
  • Ми й звернулися до відомого в Україні волонтера Ольги Пирогової, щоб вона розповіла про Влада і інших дітей, які допомагають ЗСУ.

Зустрілися ми з Ольгою в центрі села минулого понеділка. Передали їй словесне прохання від пані Лідії і Ольга почала розповідати.

—З Владиком ми товаришуємо з того дня, коли він приніс воїнам ЗСУ хлібну випічкиу власної роботи. Скільки раз я їхала до хлопців стільки раз він передавав печиво чи здобу нашим захисникам. Зароблені гроші на коляду, щедрівку все віддав для воїнів ЗСУ на фронті чи військовим, які проходили реабілітацію в лікувальних центрах.

Відео дня

Цієї весни Владік збирав цвіт бузини, ближче до осені збирав ліщинові горіхи, тільки за горіхи він зібрав і передав мені тисячу гривень.

В кожній бригаді, де була Ольга вона розповідала про Влада. Так хлопці передової передали йому волонтеркою прапор з підписами командирів своїх бойових з’єднань

—Оля, а хто ще з дітей допомагає ЗСУ і пришвидшує нашу перемогу?

—Серед самих свіжих це—спортивний клуб «ТАКО» З кожного свого благодійного турніру вони передають гроші на ЗСУ. Коли планувався захід, то гроші збирали на генератор. Коли проходив захід присвячений пам’яті Богдана Іщука, то генератор нашим хлопцям вже купили тож 15 тисяч, які передав нам спортивний клуб «ТАКО» переходять у збіроштів на автівку для наших хлопців, які воюють на Запорізькому напрямку.

Маленькі волонтери козятинчани Ілля, Захар, Богдан і Настя збирали гроші на блокпості. Минулого тижня передали на батальйон територіальної оборони, в якому воюють багато наших земляків майже 9 тисяч гривень.

У Вернигородоцькому ліцеї діти влаштували благодійний ярмарок, а зібрані кошти передали мені у навчальному закладі, куди мене запросили на зустріч.

Ми поцікавилися у волонтерки, як пройшла та зустріч?

—Війна зробила наших дітей більш дорослими. Вони й питань задають, які мають задавати учні більш старших класів, можливо навіть не усвідомлюють, що допомагаючи ЗСУ вони пишуть нову історію України.

—Ще які навчальні заклади вам допомагають у зборі коштів на ЗСУ?

—В опорному ліцеї і в ліцеї № 3 вчителі на своє професійне свято День вчителя відмовились від квітів. Зекономлені кошти опорний ліцей півтори тисячі перерахували мені на карточку. В ліцеї № 3 для передачі грошей мене запросили.

—Оля прохання Лідії ми виконали, якщо не таємниця, коли наступна поїздка до хлопців?

—До поїздки готуємось. Вже багато, чого зроблено. Про все буду звітувати, як повернемося додому. Ще треба купити хлопцям шкарпетки і газові балончики. Радіє душа, що Віктор Сагайда дав 15 тисяч і ми збір на автівку, яка так потрібна хлопцям передової закрили.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up