Здоров’я на вашому столі у листопаді

Здоров’я на вашому столі у листопаді
  • Людям похилого віку лікарі-терапевти, дієтологи, гігієністи пропонують для правильного харчування у листопаді місяці вживати помірно овочі особливо капусту, фрукти та ягоди.
  • би звернути особливу увагу на приготування борщів за рецептом вінничанки Ганни Секрет.

У своїй книзі вона пропонує більше 50 рецептів. Це борщі з м’ясом, рибою, грибами, квасолею та інші.

Гарячий борщ зігріває тіло людини (особливо наших воїнів)

Рецепт борщу, капуста, буряк,картопля, морква, та зелень. Капуста багата вітаміном С, який при кип’ятінні не руйнується (аскорутин).

Відео дня

Лікарі дієтологи, фіто -терапевти пропонують для профілактики і лікування органів дихання у листопаді вживати квашену капусту, шипшину, лимони, обліпиху, калину, журавлину. У цих харчових продуктах є вітамін С, який лікує запалення, нежить, кашель.

Рецепт лікаря-дієтолога кандидата медичних наук Світлани Ільїної, допоможе впоратися із стресом.

В листопаді для людей поважного віку потрібно з’їдати щодня 25-30 ягід калини звичайної з кісточками, для профілактики утворення каменів у печінці. 

Ягода калини унікальна, вона не втрачає лікувальних властивостей при замерзанні і розмерзанні. Калина має бути в меню людини до квітня місяця наступного. 

Потрібно сказати про вживанні в листопаді моркви. Це джерело вуглеводів, мінеральних сполук та біологічних речовин.відомими своїми поживними властивостями. Коренеплоди моркви мають низьку кислотність (переважає яблучна, лимонна, щавлеві) кислоти , а також численні мікроелементи: калій, фосфор, магній, хлор, алюміній, бор, залізо, йод, мідь, кобальт, марганець, цинк. Також у моркві міститься багато клітковини, яка сприяє виведенню з організму людини холестерину. За своєю калорійністю та легкістю перетравлення речовин  серед овочів з морквою може змагатися тільки картопля.

Морква багата на каротин, який в печінці та тонкому кишечнику за наявності жиру перетворюється на вітамін А, який підвищує опірність тіла до інфекційних захворювань. Вітамін А дуже потрібний для вагітних жінок та дітям для розвитку і росту.

При щоденному вживанні свіжої моркви та соку, людина додає у силі.

Морква та її сік лікарі рекомендують при хрипах та сильному кашлі змішавши сік моркви з медом. 

Треба прислухатися до порад батька медицини Гіппократа—Ваша їжа має бути ліками, а не ваші ліки мають бути їжею.

Не шукайте засобів зцілення в хімічних закордонних ліках, а користуйтеся плодами природи Богом даними— овочами, фруктами та ягодами.

Не забувайте пити якісну воду 28-30 мілілітрів на кілограм тіла людини. Щодо других страв. то потрібно вживати різні каші білкові, горіхи, гарбузові зернята. рибу, молоко розділивши їх у часі, трав’яні чаї, мед та продукти бджільництва. слідкуйте за вагою тіла. Не переїдайте. більше рухайтесь і посміхайтесь.

Перед застосуванням порад проконсультуйтесь з своїм сімейним лікарем. З повагою лікар гігієніст Іван Смолич.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up