Радіаційний фон у межах норми: показники по районах нашої області

Радіаційний фон у межах норми: показники по районах нашої області
  • «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» повідомив показники радіаційного фону за період з 15 по 22 серпня
  • Розповідаємо про ситуацію по районах

За даними обласного центру контролю та профілактики хвороб» за період з 15 по 22 серпня 2022 року фахівці виконали 297 вимірів радіаційного фону в населених пунктах області. Показник становить від 0,11 мкЗв/год до 0,20 мкЗв/год, що не перевищує багаторічний фоновий рівень.

Також лабораторно досліджено 364 проби води з водогонів області на санітарно-хімічні, бактеріологічні показники та вміст радіонуклідів.

За результатами досліджень встановили:

Відео дня
  • -351 (96,4%) проб відповідають вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до питної води, призначеної для споживання людиною».
  • -13 (3,6%) проб не відповідають вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до питної води, призначеної для споживання людиною» за показниками:
  • -каламутність (комунальний водогін м Калинівка) та перманганатній окистюваності (інтегральний показних органічного забруднення) - м. Хмільник Хмільникводоканал.

Зазначені відхилення пов’язані з «цвітінням» річуи Південний Буг, стоком органічних забруднень у вододжерело з опадами та внаслідок господарської діяльності, а на сьогодні ще й зі зменшенням водозабору та застійними явищами у водопровідній мережі через міграційні процеси.

Вміст радіонуклідів у питній воді в межах норми.

Лабораторно дослідили дві проби води з громадських криниць області на санітарно хімічні та бактеріологічні показники. За результатами досліджень - всі відповідають вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

— Наразі ситуація з забезпеченням питною водою в області є контрольованою. Попереджаємо про необхідність кип’ятіння та відстоювання води перед вживанням. Надавайте перевагу бутильованій воді та воді на розлив. Нагадуємо, що групи радіаційного спостереження і дозиметричного контролю, а також дезінфекційні бригади завжди готові взяти участь у проведенні відповідних лабораторних та інструментальних досліджень за зверненням територіальних органів ДСНС та військо-цивільних адміністрацій, — йдеться у повідомленні

Читайте також:

Нашу область затягнуло імлою. Радять на добу обмежити перебування на відкритому повітрі

Перебувати в укритті та знезаразити себе: алгоритм дій у разі радіаційної аварії

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up