Козятинчанка з Бахмута просить людей допомоги на операцію на оці

Козятинчанка з Бахмута просить людей допомоги на операцію на оці
  • Тимчасово переміщена особа Світлана Філічкіна з Бахмута звертається до козятинчан і всіх небайдужих мешканців України за допомогою.
  • Світлана має інвалідність і чоловік її без ноги, інвалід ІІ групи.

 Жили вони в напівокупованому Бахмуті і ледве виїхали звідти завдяки організації зарубіжних волонтерів команди СОС. Жінка розповідає чи то шведи були, чи ще якійсь хлопці із-за кордону приїхали у Бахмут чотирма машинамі її з чоловіком вивезли звідти.

—У Києві нас розмістили в тимчасовому житлі, столичному будинку пристарілих. Міський голова Віталій Кличко надає його тільки на час воєнного стану.

Ніби тихіше і ракети не вибухають,  але 85 відсотків від пенсії в опікунській установі забирали на функціонування структури, тож виходило, що ми з чоловіком могли тільки там спати задарма. Вирішили перебратися до Козятина. Тут хоч житло орендуємо і сплачуємо комунальні послуги, на харчування мало залишається та все одно кращі умови ніж у Києві були, — каже Світлана Петрівна

Відео дня

Тільки в Козятині у пенсіонерів з’явилися нові проблеми. Ще у Бахмуті під час бомбардувань Світлана Петрівна часто падала, а від падінь були часті крововиливи в очі. Праве око постраждало більше і клітчатка повністю розсипалась. З слів вимушеної переселенки і за діагнозом лікарів, зір у правому оці вона вже втратила, але з проблемою очей вона приходила до Терцентру і з іншими жінками нарізала стрічки для маскувальних сіток..

Була Світлана Філічкіна у окуліста і в Калинівці, і у Вінниці. Лікарі їй радять не витрачати кошти на праве око, а якнайшвидше врятувати зір у лівому оці. От тільки де взяти 25 тисяч на опецію?

Місцевий окуліст Валентина Петрівна зазначає, що й на лівому оці зір різко падає і радить не зволікати з операцією. А Світлана Петрівна каже: «Нам на їжу грошей не вистачає. Добре що є волонтери, всілякі благодійні фонди які дають пайки, то ми ходимо туди і їсти берем. Наша окуліст порадила мені лікаря з Калинівки. З ним все домовлено і він може зробити операцію за 20 тисяч. Тож звертаюся до людей за допомогою 

  • 47 90 72 99 25 73 04 91 карточка ощадбанку.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up