«Мова не про покращення зору, а про збереження ока»

«Мова не про покращення зору, а про збереження ока»
  • До нашої редакції звернувся пенсіонер із села Козятин пан Іван. Він повідомив, що в одному з корпусів Козятинської ЦРЛ веде прийом пацієнтів лікар-офтальмолог з Вінниці. Він зробив козятинчанину операцію, і як той стверджує, неякісно.
  • Іван приніс у редакцію листа, в якому звинувачує лікаря в шарлатанстві та корупції.
  • Ось що він написав:

«В Козятині з’явився лікар «Пі»

30 червня 2023 року лікар Калинівської ЦРЛ П. зробив мені операцію на оці (повторно). Цей лікар набирає групи людей переважно пенсійного віку і по середах проводить прийом пацієнтів у Козятинській лікарні. Він самостійно встановив тарифи по оплаті і незважаючи на клятву Гіппократа та війну в Україні збирає гроші, неоподатковуючи їх. Частково гроші люди платять медсестрі лікаря без касового ордера, а хто розумніший — платять на банківський рахунок.

Коли цей лікар робив мені операцію повторно і взяв за операцію гроші, обіцяв, що після цієї операції очний тиск спаде та обманув.

Відео дня

Коли після операції я не відчув позитивних змін, звернувся до нього та запитав за що він взяв гроші. Він заявив мені, що операція не вдалася, потрібно робити ще одну і від попередньої суми треба заплатити половину.

В діях такого лікаря на мою думку є ознаки шарлатанства та корупції. З листом звертаюся щоб лікар якого я за шахрайські дії подав до суду, повернув мені гроші за роботу, яку він не виконав. На мою думку таких ошуканих пенсіонерів є багато і я хочу щоб вони відгукнулись і покласти край щоб шарлатани заробляли на проблемах із зором людей»

Ми зустрілися з лікарем 30 серпня 2023 року у кабінеті, де він вів прийом пацієнтів. В коридорі під кабінетом ми чекали своєї черги, як і інші 14 осіб зі своїми супроводжуючими.

За цей час познайомилися з деякими пацієнтами.

Козятинчанин Микола робив операцію на правому оці і вона, за його словами, була вдалою. Він прийшов, щоб узгодити з окулістом деякі деталі, щоб робити операцію на другому оці. Дочекавшись черги, пан Микола задоволено вийшов від лікаря з фінансовим документом розрахунку на операцію 15 тисяч 500 гривень.

У чоловіка солідного віку, який не назвався, за плечима вже чотири операції. На запитання, чи має він зрушення із зором у кращу сторону? Чоловік відповів:

— У мене проблеми із зором сталися після травми на оці. Після удару під око п’яного хулігана відстала сітківка. Першу операцію з силіконовою вставкою я робив у Вінниці і три — у цього лікаря. Ніби зір став трохи кращим, тільки після якої операції це сталось, — сказати не можу.

Пані Надія робила операцію своїй матері, і за словами жінки, вона виявилася невдалою. У її матері після операції з’явилися сильні головні болі. Прийшла до лікаря, щоб він повернув їй за невдалу операцію гроші в сумі 15500. Вона зайшла до лікаря, було чутно, про що говорить жінка і зовсім не чутно відповідей лікаря. Вийшла вона від лікаря і про себе сказала: «Хіба тут можна щось довести, коли гроші на операцію матері я не йому давала».

Так спілкуючись із пацієнтами офтальмолога, дійшла наша черга.

Розповіли причину свого візиту і лікар нам повідомив, що пацієнт, про якого йде мова, не може розраховувати на покращення зору, тому що у нього глаукома на одному оці. — Глаукома — це хвороба, яка пошкоджує зоровий нерв. Цей нерв страждає від підвищення тиску всередині ока, причиною якого є надмірне накопичення рідини. Зір на око він вже втратив. Він на те око не бачив, не бачить і бачити не буде.

— То навіщо тоді потрібно було робити операцію? 

— У мене з ним йшла мова не про покращення зору, а про зменшення тиску в оці. Операція проводилась тільки для того, щоб зберегти йому природне око. Без операції, яку я зробив, йому довелося б робити операцію по видаленню ока і замінити природне око на скляне, — сказав на завершення нашої розмови лікар-окуліст.


 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Надежда Павлюк

    Я підтримую цю людину ,яка прийшла в редакцію.Я не можу мовчати ,моя мама ,яка пішла до врача виписати очки ,їй сказали ,що катаракта ,без обстеження на операцію  А далі Слава в Козятині ,є такий врач хороший ,який моїй мамі ,коли повинні були робити уколи і зір в неї був би ,але там бізнес і до речі ще і дав врач Лікарство три роки прострочені. Видно моя сестра потрапила ,коли цю статтю писали ,і нам кошти повернули 15500.
  • Ольга Ільченко

    Таких лікарів зараз багато і не тільки офтальмологів бо їх ніхто не контролює!!! І мала ймовірність їх відповідності за їх дії
  • Леонід Мельник

    В мене після двох невдалих операцій поганий зір
  • Игорь Перевознюк

    Шановний гойда до Вінниці

keyboard_arrow_up