Місяць і наше самопочуття

Місяць і наше самопочуття

Усю свою історію людство орієнтувалося в побуті на небесні світила — Сонце і Місяць. Вплив останнього на наш організм величезний, часом навіть потужніший за магнітні бурі.

Людина живе згідно з власним біоритмом і місячним циклом

Вплив Місяця відчувають не тільки моря і океани, а також рідкі компоненти нашого організму. Людина живе згідно зі своїм власним біоритмом, який значно залежить від обертання Місяця. Існує чотири головні точки місячного циклу — молодий, повний Місяць, фаза спадного Місяця і фаза першої третини Місяця.

Але крім загального місячного ритму, існує ще індивідуальний, де за перший місячний день приймається день народження людини. Це особливий ритм, який є постійним від народження до самої смерті людини. Багато вчених вважають, що знання власного місячного ритму дозволяє людині уникнути багатьох неприємних моментів у житті, отримати максимум енергії на шляху самовдосконалення. Крім того, дослідники впливу Місяця на життя людини встановили, що положення Сонця, Місяця та інших планет у момент зачаття мають значення для формування скелета, форми тіла, розумових здібностей, рис характеру, тривалості життя і навіть можливих захворювань. Залежність нашого настрою, самопочуття, загальна активність організму від місячного ритму дуже висока.  

Молодий Місяць

Разом з появою на небі тоненького серпика молодого Місяця починається нова місячна фаза, починають рости наші сили. У цей час йде зниження спільної гравітації Сонця і Місяця. Цей період найбільш сприятливий для початку нових оздоровчих курсів. Але разом з тим більш інтенсивно протікають різні інтоксикації, отруєння, простудні захворювання. Молодий Місяць — період доброго засвоєння їжі, а значить, накопичення жиру. Зі зростанням Місяця збільшується енергія, підвищується тонус організму, більш живими стають емоції, не так сильно дає про себе знати втома, а справи йдуть на лад.

Відео дня

Повний Місяць — важкий період для гіпертоніків

У період повного Місяця Сонце і Місяць знаходяться по різні протилежні сторони від Землі, а тому їх вплив має взаємно протилежний вплив на людину. У ці дні досягають піку всі фізіологічні процеси організму. Підвищується тиск рідин, зокрема крові, тому слід бути обережними людям з підвищеним кров'яним тиском. Життєва енергія і активність в повний Місяць досягають найвищого рівня, тому для людей із нервовими захворюваннями повний Місяць може виявитися кризовим періодом. Особливо це відчувають люди із безсонням. Не випадково повний Місяць вважається часом вовкулаків і всієї нечистої сили. Саме в цей час відзначається зростання злочинності та підвищення кількості дорожньо-транспортних пригод.

Зі спадною фазою зменшується життєва активність

Фаза спадного Місяця характеризується поступовим наближенням Місяця і Сонця одне до одного. Життєва активність і енергія йдуть на спад, а відчуття припливу сил змінюється втомою. Цей період сприятливий для проведення хірургічних операцій, так як одужання настає швидше. Період ідеальний для розслабляючих масажів, зняття спазмів, видалення бородавок та інших новоутворень. Їжа засвоюється гірше, тому є можливість побалувати себе улюбленими солодощами, не набравши зайвої ваги. У цей період краще не починати будувати нові плани, а зберігати сили для недалекого нового Місяця.

Темні безмісячні ночі для гіпотоніків

Найбільше Місяць впливає на нас тоді, коли ми не бачимо його. Початок нового циклу — зникнення з нічного неба Місяця на 3–4 дні. Це пік, коли Сонце і Місяць знаходяться по один бік Землі, їх гравітаційний вплив сумується. Усі рідини організму прагнуть вгору, до голови. Людина в цей період навіть стає легшою у вазі. Так як тиск рідин знижується, то період «темної ночі» може стати важким для гіпотоніків — людей зі зниженим тиском. Також період сприятливий для очисних процедур і відмови від шкідливих звичок.

Якщо ви вирішили, що будете дотримуватися у своєму житті місячних ритмів, починайте це робити з нового Місяця, а не з понеділка, як вже стало звично.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:53 В церкві Покрови святили вербу, в цей день воїнам передової роздавали подарунки 19:06 Козятинчани в Instagram: добірка яскравих фото за тиждень, що минає photo_camera 18:02 Пройшов День відкритих дверей у Козятинському училищі. ФОТО photo_camera 17:01 Учні Непедівського ліцею та жителі Пузирок висадили 1000 саджанців сосни photo_camera Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:05 Президент відзначив орденом військового з Козятина Віктора Малая 15:18 День цивільного захисту в 3-му ліцеї: першокласники отримали урок безпеки photo_camera 14:41 Дмитро Степанюк посмертно нагороджений орденом "За мужність" 13:01 Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих свят 11:01 Минув рік, як в бою з ворогом загинув наш земляк Віктор Тимощук 09:55 Де в Козятині купити сучасні, стильні та якісні меблі (партнерський проєкт) 09:20 Вербна неділя 2024: звичаї та традиції свята play_circle_filled 08:34 З кожним роком ліквідаторів на ЧАЕС стає менше 08:00 Якщо сьогодні залетить у двір бджолиний рій — це до щастя: про прикмети та заборони 28 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up