Хроніка поширення коронавірусу за тиждень (22-28 квітня)

Хроніка поширення коронавірусу за тиждень (22-28 квітня)
  • За тиждень маємо дві нові смерті.

Коронавірусні «гойдалки» продовжуються. В області кількість нових інфікованих то зростає, то знову падає. Втім, цього тижня на Вінниччині зафіксували рекордно низький за останній час приріст хворих за добу. За повідомленням офіційного телеграм-каналу Міністерства охорони здоров’я «Коронавірус_інфо», у понеділок, 26 квітня, в області підтвердилося всього 60 нових випадків COVID-19. Проте вже у вівторок ця цифра зросла вдвічі.

На Козятинщині, станом на 11 ранку середи, 28 квітня, було вже 2806 випадків захворювання на коронавірус. Такі дані Вінницького обласного лабораторного центру досліджень. За останні сім днів у нас додалося рівно 100 нових хворих на COVID-19. Це на 6 випадків більше, ніж минулого тижня.

За даними, які опублікували на сайті Хмільницької районної державної адміністрації, станом на середу, 28 квітня, у Козятинській центральній районній лікарні лікувалося 25 пацієнтів від коронавірусу. Тож кількість госпіталізацій зменшилася. Проте коронавірус продовжує забирати життя людей. За інформацією Вінницького обласного центру лабораторних досліджень, на Козятинщині загальна кількість летальних випадків від коронавірусу — 65. За останній тиждень ще двоє наших земляків не впоралися з цією недугою.

Відео дня

Тим часом у Козятинській громаді з понеділка, 26 квітня, послабили карантинні обмеження. Комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка засідала 22 квітня, вирішила дозволити відвідувати спортзали, басейн, фітнес-центри та заклади культури, за умов дотримання певних обмежень:

— кількість відвідувачів у спортзалі чи фітнес-центрі має бути з розрахунку 1 особа на 10 квадратних метрів загальної площі приміщення;

— у басейні — не більше чотирьох осіб на одній доріжці під час індивідуальних занять і не більше шести — для занять у спортивно-тренувальних групах;

— у закладах культури необхідно перебувати у захисних масках і дотримуватися дистанції у 1,5 метра, у залі має бути не більше 5 осіб, а також обов’язкові температурний скринінг працівників і відвідувачів, провітрювання і дезінфекція приміщень та санітарна обробка рук.

 

Читайте також:

В області починають вакцинування південнокорейською AstraZeneca

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
18:02 У Козятині видають набори гігієни та дитячі підгузки. Розповіли, хто може отримати 16:00 Виплата 500 гривень ювілярам-довгожителям: як отримати? 15:27 На центральній вулиці Козятині висадили 200 кущів троянд photo_camera 14:00 Перевищує норму у 7,5 рази: назвали причину забруднення азотом Південного Бугу на Вінниччині Від читача 17:25 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 13:03 У Козятині з нагоди Дня Європи в Україні провели шаховий турнір. Імена переможців 11:00 «Поки війна, ми всі працюємо задля перемоги» 10:15 Затримали агентурну групу, яка готувала масовані ракетні удари, в тому числі і по Вінниччині 09:11 У Непедівку на Храмове свято приїде Митрополит Симеон. Відкриватимуть Алею пам'яті і слави 08:30 Для пацієнтів Козятинської ЦРЛ освятили свіжоспечену здобу 08:00 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up