Держава фінансує парам одну спробу штучного запліднення. Як скористатися послугою

Держава фінансує парам одну спробу штучного запліднення. Як скористатися послугою
  • Діє загальноукраїнська державна програма лікування безпліддя методами допоміжних репродуктивних технологій за бюджетні кошти.
  • Розповідаємо, хто та як може скористатися також послугою.

З держбюджету 18 років поспіль виділяється фінансування для лікування жінок, які не можуть завагітніти. Раніше послуга надавалася тим, хто має абсолютні показання. Нині до списку увійшли і жінки, яким поставили діагноз безпліддя.

У 2023 році на лікування за цією програмою направили уже 11 жінок з області. Загалом держава фінансує парам одну спробу штучного запліднення.

«До війни державною програмою могли скористатися пари до 40 років, які мали трубний фактор непліддя. Зараз за допомогою можуть звернутися пари віком до 40 років, які мають діагноз безпліддя. До нас приходять, ми дивимося усі аналізи й при необхідності дообстежуємо та скеровуємо на подальше лікування», — розповідає провідний спеціаліст по лікуванню неплідного шлюбу, лікар акушер-гінеколог вищої кваліфікаційної категорії обласного Центру планування сім'ї, репродукції людини і медико-генетичного консультування, обласного перинатального центру Світлана Гаврилюк.

Відео дня

Як можна скористатися державною програмою

Пара, в якої не виходить самостійно зачати дитину, повинна звернутися до лікаря-гінеколога й пройти відповідні обстеження.

Після чого:

  • Жінка має звернутися у Центр планування сім’ї обласного перинатального центру клінічної лікарні ім. М.І.Пирогова, у кабінет безплідного шлюбу (каб. 210, можна без е-направлення).
  • Чоловік звертається з електронним направленням до лікаря-андролога у Центр планування сім’ї обласного перинатального центру клінічної лікарні ім. М.І.Пирогова (каб. 216А.).

Далі комісія скеровує пацієнтів до Клініки репродуктивних технологій НУОЗ України імені П. Л. Шупика.

До редакції газети «RIA-Козятин», нагадаємо, звернулася козятинчанка. Жінка каже, проходила в лікарні УЗД. «Із вас 250 гривень», — сказала після огляду лікар. І це не приватний, а комунальний заклад.

Виявилося, що такий випадок не один. Як це пояснюють в адміністрації Козятинської ЦРЛ — читайте за посиланням.

 

Читайте також:

Безкоштовна мамографія: як пройти козятинчанкам

Центр матері та дитини отримав допомогу

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up