Безкоштовні тест-смужки для козятинчан, які хворіють на діабет. Як отримати?

Безкоштовні тест-смужки для козятинчан, які хворіють на діабет. Як отримати?
  • Мешканці Вінниччини, які хворіють на цукровий діабет 1 і 2 типу та перебувають на інсулінотерапії, забезпечуються безкоштовними тест-смужками. Як їх отримати козятинчанам?

Центри первинної медико-санітарної допомоги Вінницької області отримали 66 388 упаковок тест-смужок для визначення рівня глюкози в крові.

Це індивідуальні тест-смужки для дорослих, які хворіють на цукровий діабет. Використовуються вони у глюкометрі «Accu-Chek Instant». Про це повідомляє Департамент охорони здоров’я та реабілітації ОВА.

Як отримати тест-смужку?

«Для отримання тест-смужок необхідно звернутися до свого сімейного лікаря, — зазначила заступник начальника управління, начальник відділу високоспеціалізованої допомоги та відновного лікування Департаменту Олена Назаренко. — Центри первинної медико-санітарної допомоги області отримали смужки згідно з вказаною потребою. Вимірювання глюкози в крові дає можливість контролювати та вчасно корегувати дози інсуліну у пацієнтів для зменшення ризику розвитку ускладнень діабету».

Відео дня

Адреси медзакладів Козятина

  • Козятинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги. Адреса: вулиця Незалежності, 75 (навпроти хлібзаводу); 
  • Козятинська амбулаторія центру первинної медико-санітарної допомоги Самгородоцької сільської ради (колишня районна сімейна медицина). Адреса: вулиця Пилипа Орлика, 6.

До речі, у родині Козятинського міського центру сімейної медицини поповнення — чотири нових спеціалісти. Деталі у матеріалах:

Відслідковувати новини на тему здоров'я та медицини Козятина ви можете за посиланням.

Довідка

Цукровий діабет — група ендокринних захворювань, що розвиваються внаслідок абсолютної чи відносної недостатності гормону інсуліну, появи інсулінорезистентності, внаслідок чого виникає гіперглікемія — стійке підвищення рівня глюкози у крові.

Захворювання характеризується хронічним перебігом і порушенням усіх видів обміну речовин: вуглеводного, жирового, білкового, мінерального і водно-сольового.

Характерними симптомами є невгамовна спрага (полідипсія), порушення харчової поведінки, що проявляється підвищеним апетитом (поліфагія), та надмірне сечовиділення (поліурія), однак ці симптоми можуть бути слабко вираженими, якщо рівень глюкози в крові підвищений помірно.

Цукровий діабет слід відрізняти від нецукрового діабету, при якому теж відбувається поліурія та полідипсія, але не через порушення вироблення інсуліну, а внаслідок ураження задньої частки гіпофізу або гіпоталамусу.

 

Читайте також:

Як переселенцям отримати меддопомогу у новій громаді? Інструкція

Провідні американські та українські лікарі-добровольці надаватимуть допомогу у Сестринівці і Махаринцях

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Елисей Загуменних

    Я діабетик 1 типу звернувся до свого сімейного лікаря для отримання тест смужок, у відповідь отримав у нас таких немає і все, то де справедливість?
  • Анжела Боримська

    Козятинська амбулаторія центру первинної медико-санітарної допомоги Самгородоцької сільської ради (колишня районна сімейна медицина). Адреса: вулиця Пилипа Орлика, 6, а саме сімейний лікар Засядьвовк відмовився видати тест-смужки хворій пацієнтці ,аргументуючи тим що їх немає в наяності і те що вони бувають рвзними,то можливо не підійдуть .  Так от, можливо комусь і видають безкоштовно, але не пенсіонерам хворим на цукровий діабет

    Елисей Загуменних reply Анжела Боримська

    У мене теж діабет 1 типу, я теж отримав відповідь що тест смужок немає.

keyboard_arrow_up