«Кохані є, кохання є, а Валентин, то взагалі не наше свято»

«Кохані є, кохання є, а Валентин, то взагалі не наше свято»
  • Традиційно День святого Валентина ми відзначали 14 лютого. За традицією, закохані проводять цей день разом і готують одне одному приємні сюрпризи чи різноманітні подарунки.
  • Головними атрибутами свята вважаються валентинки— листівки у формі сердечка, а ще м’які іграшки, солодощі, квіти чи замовлення романтичної вечері.
  • Як відзначали цей День наші земляки репортаж з місця події.

Першими нашими співрозмовниками були молода сім’я Ірина та Вячеслав. Вони, навіть забули, що є таке свято. Чоловік каже—Ми й без Валентина знаходимо привід для подарунків та привітань. Головний атрибут святого Валентина листівки у вигляді серця, наш атрибут під час війни це слова, від яких самі добрі почуття. Немає зараз приводу взагалі якісь свята відзначати.

Пані Ілона каже —У мене кожного дня Валентин починається у 5.10. Це час, коли я сідаю за кермо і їду на роботу. Яка дорога, то й такий Валентин сказала вона.

Ольга з Людмилою майже в один голос кажуть—Та ви, що який Валентин?. Ми будемо відзначати День закоханих 8-го березня. Тільки не міжнародний жіночий день, а День жінки українки.

Відео дня

Від Ольги з Людмилою ми пішли в подарункові торговельні точки. І там нас спіткала невдача. Продавець Анна нам каже—Про подарунок з Днем Валентина ви сьогодні перший запитали. Це ще до війни люди запитували, навіть шукали подарунки з іменними підписами. До нашої розмови підключаються козятинчанин Анатолій каже—Цього Валентина наи із-за кордону підсунули, щоб під шумок свята товари у вигляді подарунків продавати. В Україні Валентин не прижився тому, що люди розібралися, що то нав’язаний персонаж. Скільки років про нього нічого не було чути і хтось витяг його для кращої виручки в торгівлі підсумував чоловік.

По дорозі до квіткового магазину зустріли пана Ігоря, Лесю і Василину. Пан Ігор дотримується справедливості каже —Привітав дружину так, як вона мене на 23 лютого.—Тож 23-го лютого ще не було і такого свята, як Дня радянської армії вже давно немає кажемо пану Ігорю—Тоді і Дня святого Валентина немає сказав чоловік.

Пані Леся каже мій чоловік ще нічим не привітав, але обов’язково привітає і не тільки квітами, а й добрим словом і гарячим поцілунком. У Василини чоловік копія, як пан Ігор у Ярослави. Не було-йому подарунка на давно забуте 23 лютого тоді немає подарунка й мені. Тільки ще ж не вечір почекаю. Він коли ранком злиться, то на вечір дуже добрим чоловіком стає каже пані Василина.

—Чому така пасивність людей у День святого Валентина пояснила продавець квіткового магазину пані Наталія.—Менше вітань в День закоханих пояснюється тим, що багато чоловіків на фронті. Зараз частіше мають місце випадки, коли донька бере квіти мамі, сестра сестрі. Яка ситуація в Україні така вона й з святами сказала пані Наталія.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up