Знайшли рішення, як легалізувати квартальні комітети. Тепер справа за депутатами

Знайшли рішення, як легалізувати квартальні комітети. Тепер справа за депутатами
  • У понеділок, 26 червня, рада ветеранів зібралася на своє чергове засідання. На порядку денному було три питання.
  • Рада ветеранів поповнилась ще одним членом президії. Направити делегацію від ради ветеранів на сесію міської ради для вирішення відновлення роботи квартальних комітетів.
  • Привітання Євгенія Буравського з посвідченням народного обранця

Відкрив засідання ради ветеранів її голова Федір Кропива. Він представив голову партійного осередку ради ветеранів Сокілецької ТГ, якого було введено в президію Козятинської ради ветеранів. Повідомив, що Євгенія Буравського було затверджено депутатом міської ради замість  Володимира Шавлюка, що припинив свої повноваження. Повідомив, що до понеділка, 26 червня, юристи міської ради мали знайти компромісне рішення, за якою схемою без виборчого процесу мають відновити роботу квартальні комітети.

З цього питання доповів заступник міського голови Павло Холковський.  Він розповів, що в статті 11 Закону про органи самоорганізації населення йдеться, що орган самоорганізації населення тобто квартальний комітет обирається терміном на строк повноважень відповідної ради, якщо інше не передбачено рішенням ради чи положенням про самоорганізації населення. Треба внести зміни в положення про органи самоорганізації і затвердити їх на сесії. Тоді легітимність квартальних комітетів буде відновлена в правовому полі. Єдиним каменем спотикання тут може стати напівпорожня сесійна зала.

Відео дня

Як зазначив голова ради ветеранів Федір Кропива на сесію рада ветеранів делегує потужну делегацію аби домовлятися з опозиційними депутатами, щоб вони приймали потрібні рішення для громади.





 

 


 

 

 

  

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Петро Сушко

    Легалізували, а то вони були засекречені.  І для яких потреб? Закупляйте шашки, доміно....

keyboard_arrow_up