Наш земляк, ветеран війни Роман Кашпур на протезі пробіг марафон у Берліні

Наш земляк, ветеран війни Роман Кашпур на протезі пробіг марафон у Берліні
  • Хмільничанин, ветеран війни Роман Кашпур прийняв участь у Берлінському марафоні з результатом 3 години 55 хвилин. Дистанцію в 42 кілометри Роман здолав на протезі.

Як говорить Роман, результат цього марафону краще на 55 хвилин, ніж результат у Токіо, якого досяг 6 місяців тому. На цьому спортсмен не зупиняється та говорить про тренування і подальші цілі у відео на своїй фейсбук сторінці. Через два тижні на нього чекає новий марафон у Чикаго.

— Роман уже встановив рекорд України, протягнувши на протезі 16-тонний літак Ан-26 на відстань 6 метрів 40 сантиметрів за 44 секунди. З початком повномасштабної війни боронив Україну на протезі. Тепер — волонтерить…У 19 років Роман пішов добровольцем. У 22, поблизу Марʼїнки, наступивши на протипіхотну міну, втратив частину ноги. Після протезування — переміг на Іграх Героїв та «Іграх героїв онлайн». Дякую земляку за перемоги, якими він вкотре підтверджує незламність українців! Попри все - боротись і йти далі! У випадку Романа - бігти! — написав Сергій Борзов, Голова відділення НОК України у Вінницькій області.

Відео дня

 

 

Нагадаємо:

Читайте:

Віцечемпіонка Паралімпіади Марія Шпатківська з Козятина отримала орден

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anastasia

    Молодець 👍👍👍

keyboard_arrow_up