«Мій дід старої закалки, але в той день було аж занадто спекотно»

«Мій дід старої закалки, але в той день було аж занадто спекотно»
  • Хороший друг, спортсмен, добрий математик, рибалка і просто чудова людина. Так кажуть друзі про чемпіона України з естафетного бігу Максима Гайдучка.
  • Він вислухає, дасть пораду, допоможе.
  • Саме так було в день забігу «Шаную воїнів. Біжу за Героїв України», який відбувся в Козятині наприкінці серпня.

У тому пам’ятному забігу, коли спортсменів вже чекали на фініші, з траси надійшло повідомлення, що десь за 500 метрів до фінішу лідирує Максим Гайдучок, але першим перетнув фінішну стрічку гімназист із Сестринівки Давід. Максим прибіг десь у другому десятку разом зі своїм наставником Володимиром Галицьким.

Після фінішу спортсмена ми поцікавилися, що сталося в чемпіона України з естафетного бігу 4Х400 Максима Гайдучка на трасі.

Відео дня

— Нічого не трапилось, — відповів студент Львівського політеху. — На останньому повороті помітив, що трохи відстав мій тренер і рідний дід Володимир Галицький. У його фізичній формі я не сумніваюся, але ж на 11 ранку вже була 30-градусна спека. Збавив швидкість, а коли порівнявся з дідом, запитав у нього, як він почувається у таку спеку. Дід відповів, що все нормально і ми з ним вже разом фінішували. 

— Не шкодуєш, що через вчинок людяності ти не став переможцем забігу? 

— Ні, не шкодую. Я фінішував з гордістю за свого діда, він найстарший серед учасників фінішував у спекотний ранок не з останніх сил, — сказав Максим Гайдучок у день забігу. 

Більше про Максима ми розпитали його діда і тренера Володимира Галицького вже за кілька тижнів після пробігу.

 — Мені говорити про свого внука приємно, а з іншого боку незручно. У нього, крім мене, є ще два тренери. У Вінниці з ним займається заслужений тренер України Віктор Постемський, у Львові він тренується на спортивній базі Львівського політеху. Я можу сказати, що Максим займається легкою атлетикою вже 7 років. У складі збірної Вінницької області виступав на чемпіонатах України з легкої атлетики у Львові, Луцьку, Вінниці, Києві. Чемпіоном України Максим став у командному чемпіонаті України з естафетного бігу у Житомирі. Їхня четвірка у складі Максим Гайдучок, Олексій Кривов’язюк, Максим Грищенко та Вадим Гиренко подолали дистанцію за 3 хв 25 секунд. З цим результатом вони стали чемпіонами серед 20-річних спортсменів., — розповів Володимир Галицький.

Від друзів спортсмена стало відомо, що Максим всесторонній спортсмен. Може виступати на змаганнях зі стрибків у висоту, з бігу з перешкодами, його можна помітити на футбольному полі чи баскетбольному майданчику. В часи відпочинку любить подорожі, проводити час у компанії та на риболовлі. 

 

 









 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up