«Легіон» — це не просто команда, це відродження в Козятині футболу

«Легіон» — це не просто команда, це відродження в Козятині футболу
  • Давно то було, навіть пригадати важко, коли то точно було. Знаємо, що це були перші дні великих перемін обраного курсу місцевої Української стратегії Гройсмана.
  • Намітили вони в своєму плані зміни мало не у всіх сферах життя громади. Якось автор цього матеріалу запитав очільниці міста, чи залишиться на посаді начальника відділу молоді та спорту Павло Луцюк.
  • «Якщо він напише програму, що у мене до неї не буде питань, то залишиться», — відповіла міський голова.

Яку програму написав Павло Луцюк і чи писав він її взагалі, не відомо. Програму розвитку спорту громади писали вже інші люди. Хочеться вірити, що команда реформаторів цілеспрямовано розвалити в Козятині футбол не планувала, так у них вийшло. За Кубок області в Шаргороді руками трималися, значить розраховували на якийсь позитив.

Так буває, коли знаходяться в близькому оточенні влади люди, які можуть завірити, що «ми знаємо, що говоримо, треба давати дорогу місцевим гравцями. Дайте нам належне фінансування і ми зіграємо не гірше «Моноліта». Навіщо платити гроші приїжджим футболістам». Міський голова повелася на казки, шкода тільки молодих хлопців, які два сезони виходили на поле в статусі аутсайдерів.

На третій сезон у владних кабінетах мабуть вирішили, якщо в громаді конкурентоспроможної команди еліті обласного футболу немає, то краще не виставляти козятинський футбол на чемпіонат області та на змагання районного рівня.

Відео дня

Така новина багатьох шокувала. Добре, що у нас є футболісти-меценати, такі як Олександр Максименко і його товариші. Вони вирішили, що Козятин без футболу бути не може і створили команду «Легіон». Скочили нею на підніжку останнього вагона 2-го лігівського дивізіону чемпіонату Вінницького району.

Всі команди 2-ї ліги Вінницької області стартували 27 серпня. Наші земляки почали змагання 10 вересня. Вони у своїй першій грі третього туру чемпіонату на власному полі перемогли з рахунком 4:0 команду «Чорна перлина» з Медвежого Вушка. У другій грі на виїзді козятинські футболісти завдали поразки з рахунком 1:5 СК «Хутори» з Вінницьких Хуторів. Ще за тиждень у рідних стінах була бита з рахунком 6:0 «Нива 2» (Стрижавка). Чергова поїздка на поле суперника у Вороновицю завершилась перемогою наших земляків над «Ронексом» 11:0.

Маючи дві гри в запасі, «Легіон» після чотирьох ігор вийшов у турнірній таблиці на 2-ге місце. Здавалося б, чого ще нашій команді бажати? А бажати є чого. Є в команди гра, є бажання грати і прославляти наше місто. Немає фінансування навіть на дорогу на виїзні матчі. Поки що надія лише на підприємців, меценатів та любителів футболу. Не можна допускати, щоб футболісти на гостьову зустріч складалися по 100 гривень.


 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Леонід Ткаченко

    Дуже приємно, що грає команда "Легіон" і прикро за місцеву владу, яка не підтримує фінансово таку команду.
  • Геннадий Ткачук

    За Легіон я радію ,не дивлячись ні на що футбол в громаді існує .І ще напише Луцюк програму ,тільки вже тоді коли звільниться після перемоги з ЗСУ і будуть вже інші керівники ТГ

    Олександр Варфоломєй reply Геннадий Ткачук

    Геннадий Ткачук Паша і програма - це різні речі. Воно тупе,як пробка. І влізло ж туди !
  • Геннадий Ткачук

    Все дуже просто  -головне щоб гроші лежали на рахунку .Для чого ,а ви запитайте в любого банківського працівника .Навіть лежачі гроші приносять комусь дивіденти .А хто там в нас в банках раніше працював і в цьому розуміється ?Не один футбол в цьому постраждав ,всі соціальні проекти звернуті для того щоб потім казати директорам шкіл з гордістю -у нас на рахунку 100 мл .гр ,які лежать і приносять комусь дивіденти .Тому закритий і басейн .Крім футболу не фінансується спорт взагалі -ви запитайте інші спортивні команди ,їм також не дають гроші ,кажучи що їх не має  і гурткам теж ..А як нам нещодавно написали депутати ,вони щоб накормити голодних школярів ,знайшли на рахунках освіти невикористаних 13 мл .Ви зрозуміли що робиться ,чи ні ?Вас заганяють в цейтнот ,щоб ваші діти не тільки не повноцінно харчувались по школам ,а ще й деградували відмовившись від участі в змаганнях ,гуртках ..Це не просто недолуга влада ,яка наживається за наш з вами рахунок ,це шкідники громади ,які паразитують для знищення її взагалі .Памʼятаєте інклюзивний майданчик ,на який місцева влада просила 1мл.200 ,а волонтери казали що їм не треба ,так от на останній сесії за нього проголосували взагалі без виділення коштів .А памʼятаєте ,як влада принижувала опозиційних депутатів ,які не хотіли виділити їй ці гроші ?Так от в мене питання ,хто мав їх освоїти ,якщо волонтерам вони були не потрібні ?
  • Валерій Рожновський

    Прям цариця!

keyboard_arrow_up