Козятинчанин Олександр Байліченко отримав кубок Вінниці з армреслінгу

Козятинчанин Олександр Байліченко отримав кубок Вінниці з армреслінгу
  • Цієї неділі, 19 листопада, у Вінниці відбулися обласні змагання з армреслінгу. Мірялись своєю силою в спортивному клубі «Колос». Від Козятина на змагання поїхало п’ятеро представників

Лише один — здобув перемогу. Це 30-річний армреслер Олександр Байліченко. У своїй категорії 90+ Олександр здобув на праву руку почесне друге місце, а на ліву — перше, і отримав кубок Вінниці з армреслінгу. 

За словами Олександра, боротьба була напруженою. Кожен спортсмен викладався на повну. Загалом за таку бажану перемогу змагалися понад 60 силачів. До Вінниці приїхали армреслери з Харкова, Києва тощо.

— Важко виступати на обласних змаганнях, там збираються досвідченіші рукоборці, — ділиться враженнями Олександр.

Відео дня

На рахунку Олександра це далеко не перша перемога. Нагороди здобуває щороку. Активно бере участь не тільки в обласних, а у всеукраїнських чемпіонатах. Прославляє наш Козятин. Він — багаторазовий призер Вінницької області. 

Олександр займається спортом 14 років, а армреслінгом — з 2014 року. Наразі тренується і підтримує форму у спортивному клубі «Атлетика». Звісно, коли вистачає часу. Він — військовослужбовець.
— На чемпіонаті України теж був, але в загальному брав п'яті місця, тобто в призові місця не потрапляв, — розповідає Олександр.

Але у молодого, повного сил та енергії рукоробця ще все попереду. Наостанок нашої розмови переможець закликав козятинчан активніше займатися спортом, адже спортсменів у нашому місті не вистачає.

Довідково

Армреслінг або  рукоборство є широко популярним видом спорту, за яким проводяться чемпіонати світу, змагання різних країн і регіонів.

Цей вид спорту народився пів століття тому в американському барі. Це поєдинок на руках, що проводиться за певними правилами на спеціальних столах.

Армреслінг не потребує якоїсь особливої екіпіровки, головне, що потрібно — це сила, спритність і витривалість — якості, властиві будь-якому справжньому чоловікові.

Читайте також:

Наш Ілля Ільченко — «срібний» призер обласного чемпіонату з греко-римської боротьби

Каратист «Панди» Кирило Болодурін — бронзовий призер Чемпіонату області

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up