Із Кубка Поділля та чемпіонату України наші легкоатлети привезли шість медалей

Із Кубка Поділля та чемпіонату України наші легкоатлети привезли шість медалей
Зліва направо Дар'я Переверзова, Анна Шарун, Тренер Володимир Галицький Софія КиричишинаВерхній ряд Уляна Лакійчук
  • Минулої п’ятниці у Вінниці відбувся відкритий чемпіонат області з легкої атлетики та «Кубок Поділля».
  • Окрім атлетів Вінниччини у цих змаганнях брали участь спортсмени Хмельницької, Житомирської, Кіровоградської та Львівської областей.

Проходили змагання з 11 легкоатлетичних дисциплін у манежі спорткомплексу «Колос» протягом 2-х днів. Боролися за нагороди спортсмени 18 команд, вік яких не перевищував 17-ти років. Серед 236 учасників королеви спорту легкої атлетики були козятинчани зі спортивної школи. Вихованці тренера Володимира Галицького стали медалістами в трьох дисциплінах. Зі стрибків у висоту переможцем стала Уляна Лакійчук, а її подруга по команді Анна Шарун посіла друге місце.

Не було рівних на бігових доріжках і в секторах для стрибків серед спортсменок-п’ятиборок нашій Софії Киричишеній.

Відео дня

З бігу на 60 м друге місце посіла Дар’я Переверзова. Вітаємо тренера Володимира Галицького та його учнів із гарними результатами.

— Ми маємо в ці складні часи проводити подібні змагання. Юним спортсменам завжди потрібно «мірятись силами» з іншими, щоб самим рости далі. Це і є головною метою проведення «Кубка Поділля», — сказав старший тренер Вінницької спортивної дитячо-юнацької школи олімпійського резерву Петро Сарафенюк. — Кожного року ми стараємося зібрати якомога більше талановитих атлетів у цих стінах, аби давати цим юнакам та дівчатам можливість ставати кращими в досягненні спортивних результатів. Після повернення наших спортсменів з «Кубка Поділля» ми запитали у тренера команди Володимира Галицького, чому в змаганнях у Вінниці не брала участь юнацька частина команди?

— Недавно проходив чемпіонат України з легкої атлетики, де наші хлопці стали чемпіонами. Максим Гайдучок у команді Вінницької області став чемпіоном з естафетного бігу, а Кирило Луценко став чемпіоном України серед стрибунів у висоту. Результат чемпіона 2.06. Ще одному нашому спортсмену на чемпіонаті України Олексію Лясковцю трохи забракло везіння. Ми всім їм дали відпочити. У Вінниці на «Кубку Поділля» для спортсменів учасників була стартова висота 160 см. Наша молодь ще не готова до стартів такого рівня. Тому на змаганнях у Вінниці на п’єдесталі пошани були лише спортсмени-дівчата, — сказав тренер команди Володимир Галицький.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up