Гра команд ветеранів була настільки контактною, що не витримали бутси

Гра команд ветеранів була настільки контактною, що не витримали бутси
  • У неділю, 26 травня, на Козятинському стадіоні «Локомотив» відбулася календарна зустріч між командами «Моноліт» (Козятин) та «Граніт» (Черняхів).
  • Це була гра другого туру чемпіонату Житомирської області серед ветеранів 40+
  • . Розповідаємо як проходила гра у цьому матчі.

Ще на розминці було видно, що обидві команди бережуть сили, щоб грати під палючим сонцем всі 70 хвилин гри. Гості з Черняхова розмістилися на лівій від трибунного приміщення частині поля і виконували довгі передачі на партнера. Монолітовці вийшли на розминку в червоних футболках з написами прізвищ футболістів на спині. Вони утворили собою 2 кола і відпрацьовували паси на короткі дистанції.

Арбітр зустрічі зі своїми помічниками вийшов на бігову доріжку, дав свисток і команди зібралися біля краю поля. Традиційно для спортивних змагань прозвучав Гімн України, а футболісти і любителі футболу, які прийшли подивитися гру, пом’янули хвилиною мовчання Героїв, які віддали свої життя за Україну.

Відео дня

Гра почалась за ініціативи гостей. Вони більшу частину ігрового часу володіли шкіряною кулею і проворнішими були на підбиранні м’яча. В основному весь перший тайм пройшов між двома майданчиками карної зони. В епізодах, коли футболісти били по воротах з дальньої дистанції, в більшості випадків не було великої загрози для обох воротарів. Перша тридцяти п’яти хвилинка так і завершилась двома нулями.

Свисток арбітра на перерву не тільки був потрібний, щоб команди відпочили, помінялися воротами, а й щоб замінити спортивне взуття футболістам. Гра була настільки контактною, що не витримували бутси і їх довелось міняти під час перерви.

Початок другого тайму був копією першої половини зустрічі. Десь з 47-ї хвилини гри монолітовці стали помилятися позиційно. В одному з епізодів гравець команди гостей заволодів м’ячем і йшов з ним в сторону своїх воріт, захисник «Моноліта» зупинив його, вхопивши за руку. Порушення правил помітив арбітр і призначив штрафний удар на ворота «Моноліта». На щастя для господарів поля після удару зі стандартного положення м’яч поцілив у хрестовину воріт з зовнішньої сторони. Але якби той удар був точнішим, могло статися, що самі собі гол привезли. Навіщо було зупиняти гравця з порушенням правил коли він тягне м’яч в сторону власних воріт?

 

За хвилини три — знов помилка монолітовців в захисті і нею на всі сто скористалися футболісти «Граніта». Два їхні нападники вийшли на одного захисника. обіграли його і з близької відстані уразили ворота.

Після пропущеного голу монолітовці побігли відіграватися та ніяк не могли завдати результативного удару по воротах: то гравці «Граніта» удар заблокують, то зіграють у підкаті, то постріл нападника «Моноліта» ставав легкою добичею стража воріт команди гостей.

Під кінець гри ченяхівцям вдалася швидка контратака і вони зуміли подвоїти рахунок. Після другого забитого м’яча арбітр зустрічі відразу дав фінальний свисток, а прихильники «Моноліта» стали розбирати причину поразки.

З почутого від вболівальників можна зробити висновок, що в нашому місті є команда, яка доставляє радість любителям футболу. В команді грають футболісти, які на піку своєї спортивної кар’єри були лідерами команд, за які вони виступали. Їм треба налагодити командну гру. За декілька турів вони розбігаються і за грою будуть серед лідерів чемпіонату. «Моноліт» так завжди розпочинає, а потім стає грізною силою для всіх суперників. Тобто на початку турніру довго запрягає, а коли починає рух — то зупинити його стає не всім під силу.

 






 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Геннадий Ткачук

    Десь вірно автор статті підмітив ,все ще попереду в цієї команди і думаю приход в команду Сергія Волкова ,знаного на теренах Козятинщини футболіста та тренера прискорить становлення команди з тих можливих футболістів що можливо знайти в цей тяжкий час .В команді грають воїни ЗСУ і думаю перемога в цієї команди не за горами .Головоне зараз наша головна перемога ,перемога над агресором

keyboard_arrow_up