У лісі варту не поставиш і цим користуються браконьєри

У лісі варту не поставиш і цим користуються браконьєри
  • Заборона не діє. В Україні на час воєнного стану заборонено відвідувати ліси та полювати на диких тварин.
  • Але не зважаючи на це, люди в ліс ходять і деякі — не просто прогулятися.
  • Голова Козятинської товариства мисливців і рибалок розповів про браконьєрів, та чим займаються зараз мисливці 

У вівторок, 9-го січня, нам зателефонував козятинчанин Олександр. Він повідомив, що в лісі «трикутнику» він бачив петлю для ловлі тварин. Ми в свою чергу зателефонували голові козятинської організації УТМР Олександру Поліщуку. А він каже: одна петля, то не дивина, наші мисливці і єгері багато таких трофеїв знаходять й у інших угіддях.

Голова Козятинського товариства мисливців і рибалок розповів нам і про петлі, і чим займаються мисливці товариства в період, коли закрите полювання.

Відео дня

— Ось буквально перед цим снігом ми наповнили годівниці для тварин сіном. Лісовим мешканцям у відтворюючих дільницях Махаринець, Зозулинець даємо підкормку — зерно та ставимо сіль. Полювання зараз немає, але наші єгері, мисливці виконують свої посадові обов’язки, — розповідає Олександр Поліщук. — У товаристві  554 мисливці, тільки, на жаль, не всі вони платоспроможні. Вимоги жорсткі. Хто сплачує членські внески — той мисливець, хто не платить — той вибуває з товариства автоматично. Багато наших колег зараз воюють на фронті. Вони навіть за великим бажанням не в змозі заплатити через те, що далеко від дому. На сьогоднішній день є 250 надійних мисливців, що членські внески сплатили. Є й такі, що кажуть: я внески буду платити тоді, коли відкриється полювання. За статутом кожен, хто вважає себе справжнім мисливцем, повинен платити членські внески, щоб зберегти організацію.

Але несплата членських внесків, це проблема, але не така кричуща, як у нас трапляються люди, що дуже «бідують», коли на їхньому столі не вистачає м’яса дикої кози.

За словами керівника козятинських мисливців, петлі ставлять не тільки у лісі «трикутнику». 

— Наш колега, громадський єгер Борис, коли в січні 2024 було тепло, пішов до лісу по гриби. Там він помітив декілька петель, поставлених на тварин. З однієї такої петлі він витяг задушену козу, яку вже більше половини встигли з’їсти лиси. Війна йде, полювання закрито, а у нас знаходяться люди, які дуже люблять м’ясо дичини, — каже Олександр Поліщук. — Єгері, мисливці стараються, за власні кошти купують тваринам дикої природи сіль, зерно, я вже мовчу за пальне, яке ми витрачаємо під час поїздок до угіддя. І тут знаходяться люди, яким для повного щастя не вистачає м’яса козулі, щоб наїстися від пуза. Є така проблема, в лісі варту не поставиш і цим користуються браконьєри. 

ВРІЗ: «Єгері, мисливці за власні кошти купують тваринам дикої природи сіль, зерно, я вже мовчу за пальне, яке ми витрачаємо під час поїздок до угіддя»

 

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up