Дотепні земляки, ремонт 50 на 50 та калюжа, яка могла стати причиною ДТП.

Дотепні земляки, ремонт 50 на 50 та калюжа, яка могла стати причиною ДТП.
  • Козятин у фото. Періодично ми об’їжджаємо наше місто і його околиці в пошуках цікавих фото.
  • Цього разу під приціл камер потрапили поручні на мосту у Іванківцях, кавуни для діабетиків, місце бункерного діда та чиїсь жарти із залізобетонною шпалою

Перше фото ми зробили в нашому міському сквері, там комунальники гребли опале листям. Через два дні до нас прийшла негода з дощем та поривистим вітром і майже все листя з дерев облетіло. Сама природа зробила паркову зону такою, якою її бачать більшість екологів та спеціалістів лісу, коли листя на зиму треба залишати під деревом. Як є кругообіг води в природі, так є кругообіг в природі листя.

Більшість спеціалістів радять прибирати листя тільки з доріг, тротуарів, біля пам’ятників та трав’яних газонів. А якщо прибирати його, то спеціалісти радять робити це до дощу, коли воно не встигло намокнути. Інакше для двірників то буде важка робота.

Відео дня

У Козятині десь за тиждень після негоди стали прибирати листя. Як би важко не було, двірники листя з парку зберуть на купи і вивезуть. А що робити з тим листям, яке по всьому місту в калюгах гниє?

На вулиці Василя Земляка нас зацікавили кавуни. Запитали у продавчині, скільки вони коштують. 

— Ціна така, якої влітку не було — 15 гривень за кіло, — каже продавчиня і додає: — спробуйте, дуже солодкі. 

Спробували та й кажемо продавчині, що смаку не відчули, тому що якісь в’ялі вони. 

— Так із самого ранку розрізаний кавун, яким він може бути? — відповіла продавчиня. Ми купили один і він виявився таким самим в’ялим, як той, що був розрізаний зранку. 

На розі вулиць Незалежності і Лисенка хтось із дітей знайшов «бункер пуйла». Мабуть дитя чи підліток вирахував, що бункерний дід по зросту до самого низу сміттєвого контейнера пройде.

Коли їдемо через міст у Іванківцях то проїхати і не зупинитися — неможливо. Про Іванковецький міст і міст через водокачку буде окрема стаття. Тільки батькам і дітям, які будуть їхати аварійним мостом до школи в ожеледь чи ожеледицю, від цього не легше.

Говорили з перевізником другого маршруту. Він каже, що якщо міст до морозів не відремонтують, чи хоча б не поставлять там відбійники, то він через міст по слизькій дорозі пасажирів не повезе. Каже, досить, автобусом у ставку я вже був.

На вулиці Князів Острозьких тішилися в нічну пору дорослі жартівники. Чи то оковита на них так подіяла, чи відчули себе в ролі стронгменів, залізобетонну шпалу довжиною майже 3 метри і вагою 270 кілограмів поставили на проїжджій частині дороги.

Вулиця Винниченка у нас знаменита великою калюжею. Під час рясного дощу дорога залита водою на всю ширину вулиці. Зовсім недавно тут у калюжі загорілася автівка. За попередніми висновками, ніби як через проблеми з проводкою. А от спеціалісти, які  добре розбираються в автівках, не виключають, що замикання могло статися через потрапляння на дроти води з калюжі.

З позитивом цього разу не склалося, хіба квітник, що на «кругу» без бур’яну. Але і квітів на ньому немає.

 

 


 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up