Родичі Героїв прийшли за відповідями, але тільки створили робочу групу

Родичі Героїв прийшли за відповідями, але тільки створили робочу групу
  • У середу, 20-го грудня, родини загиблих Героїв прийшли до міського голови, щоб отримати відповідь на свої запитання.
  • Пройшло 22 місяці повномасштабної війни, а матері загиблих воїнів схиляються до думки, що майже нічого не зроблено.
  • Як пройшла зустріч і в чому дійшли згоди у нашій розповіді.

Зустріч була запланована на 9 ранку. День середи для зустрічі з міським головою родини Героїв обрали не випадково. Адже в середу у очільниці міста прийомний день громадян. У призначений час матері, батьки і сестри загиблих воїнів прийшли до кабінету міського голови, а її в кабінеті не було. Як виявилося пізніше Тетяна Єрмолаєва в цей час в межах міста проводила важливу зустріч.

Родини Героїв вирішили піднятися на третій поверх і чекати міського голову в залі сесійних засідань.

Відео дня

О 9.20 в зал місцевого «парламенту» прийшли заступник міського голови Павло Холковський, керуюча справами виконкому Аліна Тимощук, секретар Козятинської міської ради Ірина Репало, начальник відділу по зв’язках з громадськістю Тетяна Римша та начальник ЖКГ Іван Вовкодав.

З пропозиції Павла Холковського та Ірини Репало заступник міського голови по ЖКГ Іван Вовкодав представив на обговорення проект Алеї Слави, що на центральному кладовищі. І в цей момент на зустріч з родинами загиблих прийшла міський голова Тетяна Єрмолаєва.

По Алеї Слави родини Героїв зауважили, що третій ряд, якщо він не дай Боже буде,  закладати  не можна, бо буде дуже малий прохід.

Потім стали обговорювати розміщення флагштоків. Альона Венжик повідомила, що була на Алеї Слави і земля там сильно роскисла, флагштоки похилилися.

— Один з флагштоків сильно нахилився на пам’ятник Олега Ясінського. Якщо він впаде, то пошкодить пам’ятник Героя, — сказала пані Альона.

З цього питання зав’язалася дискусія чи зобов’язані підрядники, що виготовляють флагштоки, встановлювати їх, щоб вони не хиталися. Родини Героїв стикаються з цим процесом і в один голос заявили, що підрядник склав з себе відповідальність за встановлення флагштоків..

Сестра загиблого воїна Василя Пирогова Ольга зі сльозами на очах запитала у міського голови хто відповідальний за похоронну процесію. 

— Дійшло до того, що тіло Героя не було кому з автівки до хати занести. З військових, яких відрядили на поховання воїна, двоє знаходились на реабілітації, а одному взагалі ще нічого важкого не можна носити, — казала вона.

Згадали батьки іншого Героя про безповідальність посадових осіб щодо поховання воїна. У випадку з їх сином процес пришвидшився, коли підняли на ноги причетних в області і столиці. Як так сталось, що загиблого воїна поховали о 8-й вечора?

Невирішеним досі залишається питання з фото на Алеї Скорботи і Пам’яті, що на вулиці Пилипа Орлика.

— Там вже 102 Герої. Вільного місця дуже мало. На папері в проектах все ніби є, але з якихось причин по факту нічого немає, — казали родичі Героїв.

Катерина Пирогова каже: «Один раз фотографії зменшили, а що далі?» «Чому біля Алеї Слави в центрі міста освітлення немає?» — доповнили пані Катерину родини інших загиблих воїнів.

Виявляється, що у всьому винні депутати, то вони на сесії не ходять, то вони на сесії не реєструються, то фахово подання не подають.

Такої відповіді міського голови не зрозуміли в родинах загиблих воїнів. Дискусія стала проходити спочатку на підвищених тонах і переросла в істерику з боку матері Героя. Міський голова в тій ситуації покинула залу сесійних засідань. За якийсь час родини загиблих воїнів трохи заспокоїлись, але задавали питання: чому в інших містах чи громадах з меншим бюджетом пам’ять про хлопців, які віддали своє життя, жива, а в нашій громаді щось заважає?

Щоб пришвидшити процес, вирішили створити робочу групу. До неї увійшли спеціалісти міської ради, працівники ЖКГ та по зв’язках з громадськістю, родичі Героїв.

Завершилась зустріч родин Героїв з міським головою косметичними правками проекту Алеї Слави на міському кладовищі. На що батько загиблого воїна Богдана Іщука Олег Іщук сказав:«Все воно вже давно є. Про якісь зміни треба розбиратися на місці. Чого нема — так це конкретних дій від влади. Коли почнуться дії, то все буде добре».

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Николай Крента

    А ви бачили військові поховання за кордоном?Чому там всі рівні,а у нас хочуть бути над рівними.Всі наші Герої заслужили поваги і слави однаково! У нас ще триває виснажлива війна,ами все про своє......
  • Galina Yriyvna

    Стидоба , просто піти ..... це що за мер 😡
  • Микола Співаченко

    Тетяна,прошу зустріінся з громадою і прозвітуй в тебе робитьсЯ безлад..Прошу
  • Николай Крента

    Але деякі рідні Героїв дуже хочуть бути в тренді,на жаль.

keyboard_arrow_up