«У жовтні буде вже чотири роки нашої каденції, а ми нічого не зробили»

«У жовтні буде вже чотири роки нашої каденції, а ми нічого не зробили»
  • Чергова сесія міської ради знову завершилася фіаско. Освітян на засідання прийшло більше, ніж депутатів.
  • Лише дев’ять із 25 обранців прибули на сесію, тому засідання так і не оголосили відкритим. Але розійшлися всі лише через годину.
  • Що відбувалося в цей час у сесійній залі — читайте у нашій публікації

На п’ятницю, 21 червня скликали чергову 47 сесію Козятинської міської ради. У переддень сесії міський голова Тетяна Єрмолаєва записала відео, на якому повідомила, що впродовж тижня жодна із депутатських комісій, на яких за регламентом депутати мають попередньо розглянути проєкти рішень, не зібралася, тому комісії запланували провести о 8:30 та о 9:00 п’ятниці.

Засідання сесії мало стартувати о 10 ранку. Однак на ту годину прийшло лише дев’ять депутатів. А мало б бути щонайменше 14, щоб оголосити сесію відкритою.

Міський голова сказала, що зачекають ще 15 хвилин, однак більше ніхто не прийшов. Очільниця громади вийшла до трибуни. Говорила довго і дуже емоційно. 

Відео дня

— Навіть таке питання як дах ліцею №1 ми не можемо вирішити з грудня 2022 року, — сказала Тетяна Єрмолаєва. — Ми увесь 2023 і шість місяців 2024 року нічого не робимо. Зробіть дах для 750 дітей ліцею №1, зробіть укриття для 750 дітей ліцею №1. Депутатський корпус, зробіть щось для ліцею №1 і для інших ліцеїв також. П’ять шкіл громади мають проблеми з дахами. У нас є маса запитів військових на допомогу, хлопці, які воюють, не розуміють, чому ми другий чи третій місяць не приймаємо рішення про квартирний облік військових, чому ми не виконуємо закон. Не розуміє бізнес — у нас є на цю сесію три рішення по трьом компаніям, які збираються ставити у нас вітряки.

На чергову сесію готували 85 питань, третина з них — земельні. Серед них — питання будівництва водогонів, грейдерування та підсипки вулиць, облаштування у лікарні кисневої станції. Більшість із цих проєктів рішень мали розглядати ще на попередній позачерговій сесії, яка відбулася 7 червня, однак тоді депутати скоротили порядок денний. 

На годиннику була вже 10:30, а депутатів у залі більше не стало. За словами міського голови, четверо обранців були відсутні, тому що мали з’явитися до військкомату, один депутат повідомив, що перебуває у лікарні, ще один обранець був на сесії Самгородоцької сільської ради. Решта депутатів, за словами очільниці громади, причину своєї відсутності на сесії не пояснили.

— Для мене найбільш болюче питання — це хоча б почати дах першої школи, — продовжує Тетяна Єрмолаєва. — Була пропозиція депутатів, щоб зробили його господарським способом, але я не знаю, чи директор Оксана Кухар ризикне, але якщо й так, то я їй точно забороню відправляти своїх працівників на третій поверх і робити дах, тому що у них немає в колективі спеціалістів, які мають необхідні навички. Це все дуже серйозно. Це не покласти плитку в харчоблоці. Це високий дах величезного приміщення.

Зауважимо, що в сесійній залі була делегація від ліцею №1 — на сесію прийшла директор навчального закладу та частина педагогічного колективу. Міський голова заявила, що буде знову скликати чергову сесію через два тижні і збиралася усіх відпустити, але позафракційна депутат Аліна Діденко попросила, аби їй надали слово. Обраниця вийшла до трибуни.

— У жовтні буде вже чотири роки нашої каденції, а ми нічого не зробили ні для міста, ні для сіл громади, — сказала Діденко. — Села мені болять найбільше. Ми говоримо про грейдерування вулиць. Я прийшла спеціально на комісію житлово-комунального господарства. Просила комісію, просила керівника ЖКГ про грейдерування вулиць в селі. Тоді це питання було ще не вирішено, ці вулиці не були ще обстежені, потім на них не зробили технічну документацію і до цього часу ми не взяли ці вулиці на баланс. Звичайно, депутатський корпус несе відповідальність, але її лише 50%. Решта — відповідальність мера. Давайте сідати і домовлятися. Бо так не піде.

На це Тетяна Єрмолаєва відповіла, що у міській раді є погоджувальна рада, яка збирається перед кожною сесією, щоб фракції могли висловити свою позицію з різних питань, але не всі фракції погоджувальну раду відвідують.

Позаяк більше ніхто не прийшов, об 11 усі покинули сесійну залу. Засідання чергової 47 сесії не відбулося.

 

Читайте також:

«Латають» ями: у Козятинській громаді відремонтували більше 20 вулиць

Поліцейські у школах: розповіли про проєкт «Офіцери Служби освітньої безпеки»

У Пиковецькому окрузі обвалилася бокова стіна сільського будинку культури

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up