У лавах депутатів міської ради знову можуть статися зміни

У лавах депутатів міської ради знову можуть статися зміни
  • П’ятьох депутатів Козятинської міської ради можуть позбавити мандатів.
  • На конференції обласного партійного осередку вирішили відкликати за народною ініціативою деяких обранців.
  • Розповідаємо, кого саме

Восени буде чотири роки, відколи працює Козятинська міська рада восьмого скликання, та за цей час склад депутатського корпусу мінявся більше чотирьох разів. Деякі обранці, які пройшли до ради, самотужки писали заяви на складання повноважень. Деяких відкликали за народною ініціативою, як це сталося з чотирма депутатами від «Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина».

Пам’ятаєте, який скандал виник торік, коли Сергія Матвіюка, який представляв у Козятинській міській раді «Батьківщину», вирішили позбавити мандата? Колишній обранець тоді заявив, що оскаржуватиме рішення вищого керівництва партії у суді. Процедура обрання територіальною виборчою комісією наступними за списком депутатів від вищевказаної політсили тривала доволі довго, та все ж таки Сергія Матвіюка та Олександра Ковернегу замінили у Козятинській міській раді Андрій Варвальський та Олександр Ковтонюк. А згодом забрали мандат і в Сніжани Явної, яка також представляла в міській раді «Батьківщину».

Цього разу в полі зору вже інша політична сила — «Українська стратегія Гройсмана». Нещодавно стало відомо, що відбулася конференція обласного осередку партії, на якій розглядали пропозицію про відкликання з Козятинської міської ради Тетяни Костюк, Лесі Кравчук, Артема Ольхом'яка, Олександри Пилипюк та Тетяни Римші. Про це на своїй сторінці у Фейсбук написала екссекретар ради, депутат від «Української стратегії Гройсмана» Тетяна Римша. 

Відео дня

«На конференції було висунуто звинувачення в наступному: відсутність популяризації лінії партії УСГ (Українська стратегія Гройсмана — авт.) в громаді, здійснення морального тиску на депутатів інших партій, відсутність активної позиції, бездіяльність у волонтерській роботі, відсутність ініціативи щодо проведення заходів на підтримку УСГ, а головне — відсутність бажання відкликати міського голову Тетяну Єрмолаєву. Жодне звинувачення не було підтверджене конкретними фактами», — йдеться в дописі.

Ми звернулися до територіальної виборчої комісії і запитали, чи повідомляв обласний осередок партії «Українська стратегія Гройсмана» про проведення конференції з приводу відкликання депутатів Козятинської міської ради. Голова ТВК Наталія Зайцева підтвердила, що обласний осередок звертався — відповідні документи територіальна виборча комісія отримала у п’ятницю, 27 червня.

Зауважимо, що у Козятинській міській раді восьмого скликання представників від «Української стратегії Гройсмана» дев’ять (враховуючи чинного секретаря Ірину Репало), але обласний осередок виніс пропозицію про відкликання лише п’яти обранців. Однак мандати у них поки що не забрали. Пояснимо, чому.

Процедура відкликання депутатів міської ради за народною ініціативою прописана у Законі «Про статус депутатів місцевих ради». Згідно з ним, ініціювати відкликання обранця можуть самі ж виборці, якщо пройдуть доволі тривалу процедуру зі збором підписів, а цих підписів має бути чимала кількість, або ж місцева організація політичної партії, від якої депутат потрапив до ради. 

Якщо відкликання ініціює політсила, спершу проводять збори обласного осередку партії, на яких розглядають пропозицію. Присутні на зборах голосують. Якщо мінімум дві третіх «за» відкликання, партійний осередок повідомляє територіальну виборчу комісію про збори. Однак остаточне рішення про відкликання депутата за вищим керівним органом партії.

Поки що питання відкликання п’ятьох депутатів Козятинської міської ради від «Української стратегії Гройсмана» розглянули тільки на обласному рівні. Що вирішить вищий керівний орган партії — побачимо згодом. 

 

Читайте також:

«У жовтні буде чотири роки нашої каденції, а ми нічого не зробили»

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (17)
  • Олександр Шумський

    А що сталось ?

    Людмила Лавренюк reply Олександр Шумський

    Volodymyr Syshko  кожен має свій кальцій і своє бачення ситуації !

    Володимир Сушко reply Олександр Шумський

    Людмила Лавренюк Найтупіше що можна почути в діалозі ;Чого ти то не зробив😵‍💫
    Ви навіть не знаєте чи людина спробувала щось змінити.
    Партії в Україні зуби не показують,кальцій вимило доларами.
    Щодо вашого прислів'я,Ви знаєте, живіть по ньому самі✌️
    За цим дозвольте розкланятись,бесіду вважаю вичерпаною.

    Людмила Лавренюк reply Олександр Шумський

    Volodymyr Syshko   То ,чого ви перед виборами не знищили  крис ! Не проявили свою громадянську позицію, не виступили на мітингу, не розказали людям , що це неправильно ? Люди брали і будуть брати!  Кожна партія показує свої зуби !  А країна доведена до відчаю !  Дякую тим волонтерам,до землі ,які надають  людям допомогу ! А не бере той,в кого все є ! Ж таке прислівʼя стародавнє  ,, Дають  бери, бʼють тікай ʼ.   А голосувати потрібно з відкритими очима  і серцем !

    Володимир Сушко reply Олександр Шумський

    Людмила Лавренюк 1)Люди беруть бо довели до зубожіння,власники тих пайків і довели.
    2)Хочете кращі,просіть у тих крис які роздають перед виборами ті пайки.
    3)За таке не (їсти) треба,а знищувати.
    PS
    "Зрите в корень"

    Людмила Лавренюк reply Олександр Шумський

    Volodymyr Syshko  то хай люди не беруть, дайте кращі ! Скільки можна вже один одного їсти?

    Володимир Сушко reply Олександр Шумський

    Олександр Пузир (Ответ достойный дворянина) #цитата#😏
    Простіше не треба,простіше вже було!!

    Олександр Пузир reply Олександр Шумський

    Volodymyr Syshko а я так і написав, просто простіше

    Володимир Сушко reply Олександр Шумський

    Олександр Пузир Насправді фото страшне,це реалія Українського виборця,показник економіки, ставлення до виборця і виборця до партії(особи).В кожної політ сили є такі фото,це породження корупції,беззаконня...
    Як наслідок тотального хабарництва,маємо зубожіння народу і війну,саме продажність політикуму України,привела війну в Україну.
    З 1991 року по сьогоднішній час крали і крадуть,откати,офшори,хабарі,лобі інтересів...
    Війна не змінює свідомість злодія,коропціонера,Ви усвідомлюєте рівень відношення до людей і держави?!
    А Ви кажете гарне фото,трагедія народу в одному фото.

    Олександр Пузир reply Олександр Шумський

    Volodymyr Syshko дуже гарне фото👍

    Володимир Сушко reply Олександр Шумський

    Олександр Шумський Сухпайок закінчився.
  • Геннадий Ткачук

    Раніше я писав ,що аудит прискорить процес очищення нашої громади від  недолугої місцевої влади .Відкликання прибічників незрозумілою громадою керівництва ТГ свідчить про спробу гройсманів спасти своє обличчя .А от яке обличчя цієї влади ,можуть сказати лише громада

    Геннадий Ткачук reply Геннадий Ткачук

    Людмила Лавренюк так я її не виправляю ,я це зразу ж мав на увазі

    Людмила Лавренюк reply Геннадий Ткачук

    Геннадий Ткачук  Ви знаєте,як завжди виправити. Ситуацію !!!!! Поважаю і ціную Вас завжди ! Дякую !

    Геннадий Ткачук reply Геннадий Ткачук

    Людмила Лавренюк гройсмани тут до того ,що вони почали виправляти свої помилки .

    Людмила Лавренюк reply Геннадий Ткачук

    Геннадий Ткачук  що не так ? До чого тут  гройсмани ??  В кожної партії є своє цікаве обличчя !  хай люди спасають своє обличчя в бюлетенях ! Що сліпі були ?

    Володимир Сушко reply Геннадий Ткачук

    Геннадий Ткачук Аудит проводять на щабель вищі корупціонери.

keyboard_arrow_up