Тетяну Єрмолаєва хотіли зняти з посади міського голови Козятина, але забракло одного голосу

Тетяну Єрмолаєва хотіли зняти з посади міського голови Козятина, але забракло одного голосу
Фото з архівів газети
  • Із четвертої спроби позачергову 48 сесію вдалося провести — засідання відбулося у четвер, 12 вересня.
  • Планували затвердити перспективну мережу закладів освіти, натомість голосували за дострокове припинення повноважень міського голови.
  • Як так вийшло — розповідаємо у нашій публікації

Після третьої невдалої спроби провести 48 позачергову сесію, яка була у вівторок, засідання скликали повторно на четвер, 12 вересня. Цього разу депутатів прийшло більш ніж достатньо — у сесійній залі було 19 обранців.

На початку засідання представили нових депутатів від «Української стратегії Гройсмана». Ними стали Олександр Польовий, Інна Лозінська та В’ячеслав Кучер. Чому в депутатському корпусі відбулися зміни — розкажемо у наших наступних публікаціях.

Запропонували свій порядок денний

Одразу ж оголосили п’ятихвилинну перерву, після чого повернулися до роботи сесії. На порядок денний готували дев’ять питань, серед яких — затвердження перспективної мережі закладів загальної середньої освіти на наступні три роки, внесення змін до програми, за якою ОСББ надають одноразову фінансову допомогу та розподіл залишків від перевиконання цьогорічного бюджету.

Відео дня

Міський голова Тетяна Єрмолаєва попросила включити до порядку денного ще три питання, які стосуються облаштування реабілітаційного відділення у Козятинській центральній районній лікарні: передати права замовника робіт із ремонту на Управління житлово-комунального господарства, включити частину приміщення ЦРЛ до об‘єктів капітального будівництва та перенести кошти, які залишилися з суми, визначеної на ремонт КТ-апарату, на проведення ремонтних робіт у майбутньому реабілітаційному відділенні.

Із цього приводу виступив депутат від «Європейської солідарності» Олександр Євтушок. Він висловив своє обурення з приводу того, що його не включили до комісії, яка вивчала питання по лікарні. Нагадаємо, свого часу Олександр Євтушок очолював спершу міську лікарню, а згодом керував і Козятинською ЦРЛ.

Депутатка від «Слуги народу» Наталія Щербатюк попросила також внести до порядку денного питання про виділення приміщення для громадської організації, яка займатиметься реабілітацією дітей з інвалідністю.

Порядок денний мали прийняти за основу, але не вистачило голосів.

— Пропозиції по порядку денному? — запитала Тетяна Єрмолаєва.

— У нас є пропозиція іншого порядку денного, — відповів депутат від «Слуги народу» Олександр Пузир.

Пропозицію зачитав його колега по фракції Олександр Шумський: внесення змін до лічильної комісії, затвердження протоколів лічильної комісії, дострокове припинення повноважень Козятинського міського голови та звільнення її з займаної посади, внесення змін до «Комплексно-оборонної правоохоронної програми Козятинської  громади на 2021-2025 роки» і питання, яке запропонувала Наталія Щербатюк. Депутати новий порядок денний підтримали.

Проводили таємне голосування

Почали з внесення змін до лічильної комісії. До її складу увійшли депутат від «Слуги народу» Євгеній Малащук, депутатка від «Європейської солідарності» Людмила Кудимець та депутат від «Української стратегії Гройсмана» Олександр Грінченко. Комісія провела засідання, обрала головою Малащука і вирішила провести таємне голосування щодо дострокового припинення повноважень міського голови.

Роботу сесії продовжили на годину з пропозиції депутата Олександра Пузиря. Лічильна комісія зайняла стіл, за яким під час сесії сидять міський голова і секретар ради, і почала оформляти бюлетені й опечатувати скриньку. Після цього депутатів по черзі викликали і видавали бюлетені. Обранці йшли в окрему кімнату, визначену для проведення таємного голосування.

Коли всі проголосували, Євгеній Малащук повернувся до сесійної зали зі скринькою. Олександр Грінченко зняв печатки і відкрив скриньку. Почався підрахунок голосів. Із 19 депутатів, які взяли участь у таємному голосування, пропозицію зняти Тетяну Єрмолаєву з посади міського голови підтримало 17, двоє проголосували проти.

Відповідно до закону «Про місцеве самоврядування», достроково припинити повноваження міського голови можна лише в тому разі, якщо «за» проголосує щонайменше дві третіх від загальної кількості депутатського корпусу. У нашому випадку це як мінімум 18 голосів, адже маємо 26 депутатів у раді. Тож достроково зняти з посади Тетяну Єрмолаєву не вдалося, адже забракло одного голосу.

Виділили майже 2 мільйона на дрони

Після голосування за затвердження протоколу лічильної комісії перейшли до внесення змін до Комплексно-оборонної правоохоронної програми. По цьому питанню виступила позафракційна депутатка Аліна Діденко, яка повідомила, що бойовий підрозділ звернувся з проханням виділити 1,9 мільйонів гривень на закупівлю FPV-дронів.

— Звідки ми візьмемо ці кошти? — запитав Олександр Пузир.

— Із залишку бюджету, — відповіла Діденко. 

Почалася невелика полеміка між депутатами, оскільки цей бойовий підрозділ братиме участь у програмі «Безпечні стійкі громади», відповідно до якої отримає фінансування з області. Однак Аліна Діденко наголосила, що реалізація програми затягнеться в часі, а дрони потрібні терміново. Депутати внесли необхідні зміни до оборонно-правоохоронної програми і виділили на дрони 1,9 мільйона з залишків бюджету.

Тетяна Єрмолаєва попросила також включити до порядку денного рішення про участь у конкурсі Вінницької обласної ради «Безпечні стійки громади». Поки міський голова пояснювала, депутати від «Європейської солідарності» Олександр Євтушок, Дмитро Бернатович та Ольга Поліщук здали пульти і покинули сесійну залу.

— Це питання проходило комісію? — перепитав Олександр Пузир.

— Громада взяла участь в обласному конкурсі «Безпечні стійкі громади», — відповіла Тетяна Єрмолаєва. — Я подавала гарантійний лист. Ми виграли грант на 2 мільйона для двох військових частин, щоб закупити для них обладнання. Разом це 4 мільйона. Прошу передбачити в бюджеті 2,3 мільйона і прийняти субвенцію обласної ради.

— Вже прийшла ця субвенція? — уточнила Аліна Діденко.

— Чекають, я договір не можу підписати без рішення сесії, — відповіла міський голова.

Тим часом ще декілька депутатів покинули сесійну залу. Залишилося лише 12 обранців, а для роботи потрібно мінімум 14. Перед тим, як закрити засідання, Тетяна Єрмолаєва подякувала депутатам за позицію стосовно інтересів до міста.

Додамо, що ми писали цю публікацію на основі відеозаписів засідання 48 позачергової сесії, які опубліковані на офіційному сайті Козятинської міської ради.

 

Читайте також:

На сесії говорили про те, в яких школах Козятина залишать старші класи

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (11)
  • Микола Співаченко

    Єрмолаєва уже не мерша,бо 2/3 голосів депутатів   від 26 загальних це є 17,33 голосів.Кожний голос і депутат це одне ціле.17,3 депутата,це є 17 депутатів і 17 голосів!!!якщо б було 17,5.17,6,і т. це+ один голос.А тут, пан,і вибачте .і депутатки йдіть за російським кораблем.
  • Володимир Ковальський

    Реванш не вдався А чому А Ви так і сомі як і попередні.
  • Микола Співаченко

    Шановна Громада! Нічого особистого,але 17 голосів депутатів про дострокове припинення повноважень міського голови і є 2/3 голосів депутатів із 26/двадцяти шести/.Прошу зустрічі з кожним депутатом,з мершою .секретарем і я вам це доведу.беріть з собою протокол і рішення.Призначте зустріч і звіт з виборцями.Єрмолаєва уже не є мершою.це омана громади
  • Дмитро Васько

    Знаєте в нас одна біда хтоб до влади не приходив всеодно тим хто не пройшов їм все не подобається а влада вони одні і ті самі нічого не поміняється і при іншій владі ми вже 33 роки при незалежній Україні живемо що в нас щось помінялось ні і не треба щось говорити про цю владу вона живе в стані війни.Закінчеться війна і вони самі підуть а прийдуть такі самі в ми всі будемо разом кричати яка в нас погана влада, а що ми зробили для того щоб в нашому отг було краще а нічого крім того щоб ломати і срати більше нічого ,заїдьте в глуховецьку отг вони живуть бідніше чим ми але там порядок в Вернигородку в  цен
    трі голова колгоспу кладе бордюри тримає село в чистоті в порядку в глухівцях ,білопілля ,непедівці в так далі не голова отг а самі люди а ми що тільки влада і все

    Дмитро Васько reply Дмитро Васько

    Борис Комар вірю що ні але віра вмирає остання

    Борис Комар reply Дмитро Васько

    Дмитро Васько , самі підуть??? 🤦‍♂️🤣😂
    Мрії, мрії.

keyboard_arrow_up