Почекали 20 хвилин і розійшлися: сесія міської ради знову зірвалася

Почекали 20 хвилин і розійшлися: сесія міської ради знову зірвалася
  •  Пам’ятаєте 2023-ій, коли в Козятині почалася політична криза?

  • Протягом декількох місяців не могли провести сесію, тому що депутатів приходило менше, ніж потрібно за правилами.

  • Цього разу ситуація вкотре повторилася — засідання 46 сесії, яке мало відбутися у п’ятницю, 24 травня, так і не розпочалося. Які важливі для громади питання мали розглядати — розповідаємо у нашій публікації

Чергову 46 сесію Козятинської міської ради скликали на п’ятницю, 24 травня. Обранці мали зібратися о десятій годині, однак у сесійній залі на той момент було майже пусто. Для того, аби провести засідання, необхідно було щонайменше чотирнадцять обранців, а прийшло всього дванадцять.

Поки чекали, коли всі зберуться, депутати розбирали матеріали сесії та спілкувалися між собою. Міський голова телефонувала обранцям, однак додзвонитися змогла лише до одного з депутатів, який повідомив, що запізниться. Він мав бути тринадцятим.

 

Відео дня

Відповідно до розпорядження міського голови, на засіданні мали розглянути 65 питань. Серед них — надання дозволівна виготовлення проєктно-кошторисної документації для будівництва укриттів, мережі водопостачання і водовідведення у Залізничному. Було на порядку денному питання про позбавлення білоруського співака Анатолія Ярмоленка звання «Почесний громадянин міста Козятин».

Крім того, депутати мали затвердити план трансформації мережі закладів загальної середньої освіти. Нагадаємо, до 2027 року повинні повністю змінити систему шкільної освіти у громаді — один заклад, який оберуть, матиме статус ліцею і буде надавати профільну освіту для 10-12 класів, решта шкіл стануть гімназіями і там навчатимуться до четвертого чи дев’ятого класу. 

Додамо, що реформування освітніх закладів у Козятинській громаді почалося вже давно, адже усі сільські школи вже перетворили на дев’ятирічки. Міські школи дев’ятирічками поки не стали, але з вересня 2023 року усі дев’ятикласники, які навчалися в ліцеях №1, 2, 3 та 5 перейшли до опорного ліцею, що викликало обурення частини суспільства.

Позаяк обранці не зібралися, жодне з вищезгаданих питань так і не розглянули. Коли 46 чергову сесію спробують скликати вдруге — побачимо згодом.

 

Читайте також:

Аварійну котельню у Козятині пропонують перетворити на спортивний комплекс

Ремонт доріг, продукти і двері — найдорожчі закупівлі міської ради у квітні

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Геннадий Ткачук

    Реформа шкільна з 27 року ,але ця нефахова місцева влада ,яка крім розвалу в громаді нічого доброго для неї не зробила ,пхає свою божевільну ідею на розгляд сесії .Цікаво,скільки ще громада буде терпіти цей цюрихський експеримент?Який чомусь все не ліквідували гройсмани ,що так гарно в лютому 24 року обіцяли зробити з сцени мерії,виправивши свою помилку .Мабуть причина в освоєнні 90 мл залишку грошей громади ,частина яких освоять саме переможці останніх виборів -гройсмани ,які з якимось дивним задоволенням ,стратегічно знищують нашу громаду так експериментуючи
  • Oleksandr Dubyk

    А де свині з народа?

keyboard_arrow_up