Аварійну котельню пропонують перетворити на спортивний комплекс

Аварійну котельню пропонують перетворити на спортивний комплекс
  • Козятин відібрали до участі у конкурсі Хакатон «100 ідей для міст». У його рамках громади з усієї України подають об’єкти, а міжнародні та всеукраїнські архітектурні компанії та університети розробляють рішення із їх модернізації.

  • На конкурс відібрали котельню за магазином «ПанЕконом».

  • Що саме там пропонують зробити і як це може виглядати — розповідаємо у нашій публікації

Проєкт з відновлення українських міст IRS («Інновації. Реконструкція. Суспільство») спільно з Клубом Мерів України оголосив Хакатон «100 ідей для міст». Це всеукраїнський конкурс, метою якого є відновлення міських районів, об’єктів, а також систем інфраструктури. За умовами конкурсу, громади презентують необхідні для відновлення об’єкти, а міжнародні та українські архітектурні бюро, а також університети, що працюють в галузях будівництва, архітектури, містобудування й інженерних напрямках розробляють і презентують можливий варіант їх модернізації.

На конкурс відібрали 63 ідеї, які запропонували архітектурні бюро та вищі навчальні заклади. Серед них — проєкт для Козятина. Львівська політехніка пропонує модернізувати котельню №10, що розташована у дворі п’ятиповерхівки на Героїв Майдану, 18, за магазином «ПанЕконом».

Відео дня

— Козятинська громада подавала на Хакатон декілька заявок, — розповідає Козятинський міський голова Тетяна Єрмолаєва. — Це був і стадіон, і сквер, і басейн, але на конкурс відібрали саме проєкт із модернізації котельні. Свої заявки подавали тисячі громад. Усе відбувалося поетапно. Під час першого етапу відібрали громади серед усіх, хто подав заявки. На другому етапі відібрали проєкти, які готові взяти в розробку. Надалі відбуватиметься третій етап — голосування.

Проєкт представили студенти-п’ятикурсники Львівської політехніки Ілля Бандуляк, Валентин Бєловолов та Роман Гудзенко. Куратори, архітектори проєкту — доценти Львівської політехніки Ольга Криворучко та Уляна Іваночко, інженер — доцент Львівської політехніки Леонід Вознюк. У рамках Хакатону вони пропонують перетворити будівлю котельні на сучасний спортивний комплекс. 

«Існуюча будівля котельні не використовується за призначенням. Споруда у занедбаному стані, але опорні конструкції зберігають свою функцію. Для розширення функціоналу майбутнього спортивного комплексу було прийнято рішення добудовувати нові корпуси, включно з підземним поверхом для використання останнього як укриття. Котельня розташована у дворі житлової багатоквартирної забудови, через що виникають складні умови для подальшого проєктування. Для місцевих мешканців, які в подальшому стануть користувачами комплексу, був організований громадський простір із дитячим майданчиком, а також облаштовані паркінги. 

Наш проєкт пропонує реконструкцію котельні з добудовою нових корпусів, які гармонійно поєднуються між собою, надають можливості для реалізації наступних видів спорту: футбол (футзал), волейбол, баскетбол, пауерліфтинг (тренажерний зал)/фітнес, художня/спортивна гімнастика, всі види боротьби (дзюдо, самбо, вільна, класична, греплінг) та інші бойові мистецтва», — пишуть на сторінці «IRS» у Фейсбук.

Показали, як це все може виглядати. Поруч із будівлею котельні пропонують зробити також спортивний майданчик і облаштувати зелені зони.

Проєкти оцінюватимуть члени журі та адміністративний офіс «IRS» і визначать переможців. Зазначають також, що на оцінку проєктів вплинуть кількість лайків та коментарів на сторінці організатора у Фейсбук. Втім не всі, хто побачив новину про проєкт для Козятина на сторінці IRS, підтримують ідею перетворити котельню на спортивний комплекс — серед коментарів чимало негативних.

 

Читайте також:

Глуховецька селищна рада виділила 600 тисяч на ремонт КТ-апарату Козятинської ЦРЛ

У Музеї хліба в Білопіллі побудували нову огорожу, довжиною у 250 метрів

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (23)
  • Кіпоренко Олександр

    А війна ?????
  • Надя Порхун

    Може щось і буде тільки не для народу
  • Артур Гамага

    Хтось хоче теріторію віджати ,потом бобачте буде або кафешка або магазин,огромний спортзал локомотив і там е все що треба,але він нетреба треба котельна в центрі.
  • Роман Дмитренко

    Дааа у нас все на часі!

keyboard_arrow_up