Перша сесія Козятинської міської ради без міського голови. Як це було

Перша сесія Козятинської міської ради без міського голови. Як це було
  • Позачергова 51 сесія видалася продуктивною — у міській раді нові кадрові призначення.
  • А одне з питань порядку денного викликало серед депутатів таку палку дискусію, що про нього говорили з добру третину засідання.
  • Розповідаємо, які рішення приймали

Першу сесію після відставки Тетяни Єрмолаєвої скликали на четвер, 17 жовтня. О 10 ранку депутати зібралися в сесійній залі. Головувала секретар ради Ірина Репало. Двом новим депутатам — Володимиру Макогону від «Батьківщини» та Анастасії Жарській («Українська стратегія Гройсмана) вручили посвідчення і перейшли до роботи.

На порядку денному було 28 питань. Депутатка від «Української стратегії Гройсмана» Ірина Слободяник попросила включити виділення 200 тисяч гривень на лікування для мешканки Козятинської громади. Секретар Ірина Репало також внесла пропозицію включити до порядку денного зміни до Програми духовного та культурного розвитку, щоб відділ культури мав змогу закупити книги для бібліотеки, адже кошти на попередніх засіданнях виділили, втім через те, що не внесли зміни до програми, їх неможливо було використати. Депутати обидві пропозиції підтримали.

Відео дня

Коли увімкнули систему електронного голосування, на екрані серед фотографій депутатського корпусу з’явилася світлина Тетяни Єрмолаєвої. Депутати почали кепкувати, що це хакерська атака. Систему перезавантажили і перейшли до голосування.

Першими на порядку денному стояли кадрові призначення — обранці затвердили нового керуючого справами виконкому. Нагадаємо, Аліну Тимощук, яка обіймала цю посаду останні чотири роки, депутати відправили у відставку і скасували розпорядження екс-очільниці громади, яка ветувала рішення про звільнення Тимощук. Новим керуючим справами виконкому став Костянтин Марченко. У раді восьмого скликання він раніше був заступником міського голови.

Наступним депутати мали включити до переліку об’єктів другого типу та передати в оренду громадській організації «Козятинська нова громада» частину приміщення колишнього дитячого відділення Козятинської ЦРЛ. Мається на увазі будівля на провулку лікарняному, де сьогодні розташований Центр надання соціальних послуг. У цих приміщеннях планують створити Центр денного перебування. На його облаштування «Козятинська нова громада» виграла грант від «Acted», французької гуманітарної організації.

Заслухали представницю громадської організації «Козятинська нова громада» Анну. Вона повідомила, що головною функцією Центру денного перебування буде підтримка жінок, адже відвідуватимуть заклад діти віком 6-14 років різних категорій: переселенці, сім’ї загиблих Героїв, діти з інвалідністю, діти, яких виховують матері-одиначки та діти, які зростають у сім’ях, що потрапили у складні життєві обставини. Грантова програма триватиме дев’ять місяців. У її рамках «Acted» виділить 1,7 мільйона гривень на ремонт та закупівлю обладнання шести кімнат та заробітну плату для спеціалістів Центру денного перебування.

Це питання порядку денного викликало жваву дискусію. Обранці почали запитувати, кому належатиме майно після завершення проєкту, адже якщо воно перейде до міської ради, його утримання ляже на плечі громади.

Депутат від «Слуги народу» Євгеній Малащук запитав, скільки родин зможе отримувати послуги у Центрі. Представниця ГО «Козятинська нова громада» відповіла, що заклад працюватиме в дві зміни і його зможуть відвідувати 20 дітей. Зачитала Анна і статистику: офіційно у Козятинській громаді 454 дітей-переселенців, 22 дитини загиблих на війні Героїв, 76 дітей з інвалідністю, 37 дітей, яких виховують матері-одиначки та 22 дитини, сім’ї яких перебувають у складних життєвих обставинах.

Депутат від «Слуги народу» Олександр Пузир зауважив, що Центр денного перебування дублюватиме деякі заклади, які вже є в Козятині. Наприклад, для матерів-одиначок функціонує Центр матері та дитини. Позафракційна депутат Аліна Діденко запитала, чому за проєктом рішення приміщення мать передати в оренду терміном на 5 років, якщо грантові кошти передбачені лише на 9 місяців.

Після виступу представниці громадської організації «Козятинська нова громада» до трибуни вийшов Олександр Пузир. Він повідомив, що проєкти рішень, які стосуються виділення приміщення під Центр денного перебування не пройшли земельної комісії і запропонував частину будівлі, яку мають передати в оренду, включити до переліку об’кєтів другого типу, натомість власне передачу в оренду відкласти до наступного засідання. Депутат від «Європейської солідарності» Дмитро Бернатович підтримав і запропонував підтримати також пропозицію Діденко — зменшити термін оренди з п’яти до одного року. Цю поправку прийняли.

Частину приміщення колишнього дитячого відділення Козятинської ЦРЛ включили до переліку об’єктів другого типу, натомість коли перейшли до передачі в оренду, депутати утрималися.

Решту питань розглядали без довгих обговорень. Обранці, зокрема, затвердили Порядок організації внутрішнього контролю Козятинської громади, прийняли Програму безпеки та оборони «Разом до перемоги Козятинська громада підтримує ЗСУ», виділили поліції 50 тисяч на паливо, Центру пробації 230 тисяч на придбання оргтехніки, хоча попередньо в проєкті рішення було 85 тисяч, попри те, що Центр пробації давав запит саме на 230 тисяч, виділили приміщення для запровадження соціальної послуги з формування життєстійкості у Козятинській громаді та затвердили оновлений персональний склад виконавчого комітету.

 

Читайте також:

Тетяну Єрмолаєву відправили у відставку. Що далі?

Козятинська ТВК з новообраним головою провела своє 2-е засідання

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Микола Співаченко

    Ірина! Прошу зроби зустріч з громадою!!!біда в громаді
  • Микола Співаченко

    Вибачте,але навіщо  давати гроші  поліції?! Це неє муніципальна структура..це взятка,або не цільоліві  використання коштів.прошу Ірину зробити громадські слухання.поможим,порадим допоможим .безкоштовно .ждем....
  • Микола Співаченко

    На мою думку,найкращим керуючим справами міської ради,може бути Сергій Заїчко.він пройшов фільтрацію  на війні.Поважаю! Вибачте,але зам......я бачу Байбака

    Нічого особистого.це моя.дкмка Ірина,прошу зустрінься  з людьми.
  • Микола Співаченко

    Вітаю В.Макогона  .хороша людина і класнюсий лікар.! Надіюсь,що Він запровадить разочок в неділю благодійні  послуги .я його знаю і надіюсь..Дякую.

keyboard_arrow_up